вівторок, 13 грудня 2016 07:45

"Було багато крові, слизу. Подумала, що в мене викидиш"

Автор: ФОТО з сайта www.tsn.ua
  Людмила Сеник із Хмільника на Вінниччині з чоловіком Ігорем виховують 12-річну доньку та 6-річного  сина. Третю дитину народжувала потай у туалеті. Немовля задушила, замотала в пакет і викинула у відро
Людмила Сеник із Хмільника на Вінниччині з чоловіком Ігорем виховують 12-річну доньку та 6-річного сина. Третю дитину народжувала потай у туалеті. Немовля задушила, замотала в пакет і викинула у відро

— Пішла прибирати туалет. Беру пакет із мусором — тяжкий. Розриваю, а там спинка дитини. Руки затряслися, почалася паніка, — згадує Світлана Слободянюк із міста Хмільник на Вінниччині. Працює у місцевому продуктовому магазині "Ірина". Її колега 34-річна Людмила Сеник потай народила в туалеті дитину. Задушила й викинула у відро.

— Люда зранку прийшла на роботу. Жалілася, що болить поджелудочна. Просила відпустити додому. Сказали, щоб ішла. Хтось із дівчат підмінить, — розповідає колега Надія Валеріївна. — Вийшла з магазину і за 100 метрів упала. Перехожі підняли й привели назад на роботу. Видно було, що в неї сильні болі. Закрилася в туалеті. Каже, отравилася.

Колеги Людмили Сеник викликали "швидку".

— Люда відмінила "скору" і знову закрилася. Стукали в двері, просили відкрити. Хотіли понять, що з нею робиться. А вона: "Все добре, дівчата, не панікуйте. Тільки не визивайте врачів", — додає Світлана.

У туалеті жінка просиділа 40 хв.

— За цей час вона встигла народити. Без єдиного зойку й писку. Вже крізь щілину побачили, що вона стірається в умивальнику. Ми опять подзвонили в "скору". Силою відчинили двері. Люда стояла вся жовта, страшно глянути. Всюди чисто, тільки на полу кілька крапель крові. Просилася, щоб не везли в больницю. Лікарям прийшлося її заштовхувати в машину силою, — говорить Світлана Петрівна.

Людмила Сеник працювала продавцем. На роботу влаштувалася три тижні тому.

— Прийшла до нас за рекомендацією. Помітили її великий живіт. Питаємо, ти часом не вагітна? Віднєкувалася. Сказала, що просто поправилась, — говорить Надія Валеріївна.

— Жінку привезли з вагінальною кровотечею. Явно, що в неї були пологи терміном більше 30 тижнів, — говорить Оксана Шемета, завідувачка акушерсько-гінекологічного відділення райлікарні. — Вона не плакала, але була агресивна й відмовлялася від медичної допомоги. Навіть заперечувала, що народила дитя. Тільки після огляду зізналася. Але більш нічого не схотіла пояснювати. Провели консультацію із психіатром. Порушень не виявили.

Породіллю перевели в гінекологічне відділення. Її стан покращується. Біля неї чергує свекруха. Як повернеться додому, жінку допитають і проведуть психіатричну експертизу. Якщо визнають осудною, їй загрожує п'ять років в'язниці.

— Я злякалася. Було багато крові, слизу. Подумала, що в мене викидиш. Вирішила все бігом прибрати, щоб ніхто не бачив, — розповідає Людмила Сеник.

Експертиза засвідчила, що жінка народила здорову доношену дитину. Її вага — 3,6 кг. Немовля померло від механічної асфіксії. За попередньою версією, жінка задушила дитину одразу після народження. В неї розпухлі ніс і губи.

Людмила Сеник має двох дітей — 12-річну доньку та 6-річного сина. Знайомі жінки розповідають, що вона боялася свого чоловіка Ігоря. Останнім часом той випивав, влаштовував скандали. Був проти появи третьої дитини. Припускають, через це Людмила й вирішила позбутися немовляти.

Зараз ви читаєте новину «"Було багато крові, слизу. Подумала, що в мене викидиш"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути