вівторок, 04 жовтня 2016 07:35

Біля будинку матері Олега Сенцова побили машину волонтера

"Все четыре колеса проткнули, видимо, ножом. Стекло били молотком — на капоте остался след от ладони. Боковое зеркало разбито. Весь салон усыпан осколками", — написала в соц­мережі волонтерка 27-річна Яна Гончарова з Ростова Ярославської області Росії. В такому стані побачила свою машину вранці 18 вересня. Тоді гостювала в Криму в родичів режисера Олега Сенцова.

13 вересня поїхала на півострів відвідати матір і дітей Олега Сенцова. Назву населеного пункту не розголошує. Була на власній машині з російськими номерами.

"У вівторок приїхала до Криму. Перетинала кордон на пункті "Каланчак" зі спецдозволом представника ЗМІ, — продовжує Яна. — Мала кілька важливих справ — відвідати сім'ї політв'язнів, зокрема, Кольченка й Сенцова, кримських мусульман. Хотіла на власні очі побачити, як півострів живе перед російськими виборами (відбулися 18 вересня. — ГПУ).

З Аліною Сенцовою, мамою Олега, поїхали в Ялту — ходили в зоопарк і на канатну дорогу. Повернулися увечері додому. О 2:00 прокинулися від гавкоту собак, а на моїй машині спрацювала сигналізація. В будинку — я, мати і двоє дітей. Вийшла надвір. Побачила свою машину понівеченою.

Не вірю у випадкові збіги. Що це — привіт від силовиків, спроба залякати або покарати? Показати найвідкритіші й чесні вибори? Не знаю. Мені страшно за дітей Олега.

Подала заяву в поліцію. Правоохоронці лише зняли відбитки пальців і зіронізували, що погано припаркувалася".

— Вряд ли это просто хулиганство, — каже двоюрідна сестра Олега Сенцова Наталія Каплан, 36 років. — Це глухе село. А просто так побити машину в селі, де всі одне одного знають — маячня.

Координатор проекту "РосУзник" Яна Гончарова переїхала з Ростова в Київ у червні цього року разом із москвичкою Наталією Каплан. Спільно винаймають житло. Ще в Росії Яна допомагала українським політв'язням.

Олег Сенцов засуджений до 20 років колонії суворого режиму в Якутську. Його російська влада звинувачує у підготовці терактів у Криму. Діти живуть із матір'ю Олега. Дружина Алла подала на розлучення.

Зараз ви читаєте новину «Біля будинку матері Олега Сенцова побили машину волонтера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути