вівторок, 17 травня 2016 00:20

Анатолій Панікарський записав свою смерть на відео

Автор: ФОТО З САЙТА www.dyvys.info
  Анатолій Панікарський зі Львова перед самогубством двічі тікав з дому
Анатолій Панікарський зі Львова перед самогубством двічі тікав з дому

"Я тут закінчую. Па-па всім. Я всіх дуже сильно люблю. Вибачайте, що так роблю, але по-іншому не можу", — таке звернення перед смертю записав на айфон 15-річний Анатолій Панікарський зі Львова. О третій ночі 11 травня на станції Підзамче поклав голову на колію. Поряд на землю поставив телефон у режимі відео. Машиніст пасажирського потягу "Київ — Івано-Франківськ" не встиг загальмувати й переїхав хлопця.

Анатолій жив із матір'ю Вікторією та вітчимом Орестом. У сім'ї також виховують 7-річну Маргариту, народжену від другого шлюбу. Із батьком 38-річним Юрієм хлопець підтримував стосунки. Навчався в єврейській приватній гімназії "Братів Ізраїлю". 9 травня пішов із дому. На ніч залишився у товариша 23-річного Любомира Камінського.

— Толіку весь день дзвонили батьки. Він їх збивав. Казав, що посварилися і тепер не знає, як поводиться. Два тижні тому він познайомився з дів­чиною. Та на два роки старша. Батьки забороняли їм зустрічатися. Попросив лишитися в мене на ніч. Увечері раптом щось сказав, і я почув слово "суїцид", — згадує Любомир. — Запитав у нього: "Чому ти про таке думаєш? Це ж не вихід. Все буде нормально. Ти все подолаєш". Опівночі зайшли до мене. Повечеряли, на комп'ютер поставили нову гру. Наступного дня грали, розмальовували пляшку.

Мати Панікарського звернулася до поліції.

— Йому 10 травня подзвонили з поліції, сам сказав, де він є. Мама прийшла й одразу накинулася: "Де фотоапарат? Покажи", "Де телефон? Покажи". І жодного ­слова, що за нього переживали. Міліціонер надягнув на нього наручники, при­пнув до себе. Хоча не було за що. Хлопець — дуже позитивний, — каже мати Любомира 56-річна Ірена ­Бойчук.

За 3 год. Панікарський знову втік від батьків. Повторно оголосили про розшук.

— Зранку мама сказала, що мертвого Толіка знайшли біля нашого будинку, — каже Камінський. — Я пішов на станцію. Там зібралися робочі, адміністрація, поліція. Біля моргу побачив його батьків. У міліції мене допитали, показали передсмертне відео. Толік поіменно називав друзів, мене чомусь не згадав. Часто повторював: "мама, мама". Я на похорон не ходив. Вова, спільний друг, казав, що Толікові батьки на мене зляться. Не знаю чому. Але я їх розумію — вони втратили сина.

— Із Толіком здружилися, коли він був у п'ятому, а я — в сьомому класі. Разом займалися сталкерством — лазили по закинутих будівлях, фотографували, — згадує друг Панікарського 17-річний Володимир Гончарук. — Він був різний. То тихий, щось постійно думав і слова від нього не вирвеш. Іноді він — душа компанії, весельчак. Мріяв стати хірургом. Хотів вступати до медичного в Ізраїлі. Вчив анатомію, іврит.

На місці загибелі Панікарського знайшли рюкзак, телефон, зарядний пристрій до телефону та фотоапарату.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Панікарський записав свою смерть на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути