Ексклюзиви
вівторок, 22 березня 2016 07:25

"Я встиг вибити ножа. Але ліва рука була розпорота до кістки"

— Зараз водички поп'ю, у мене сахар піднявся. Тільки перенервую, сухість у роті з'являється, — каже 61-річний Віктор Андреєв із міста Цюрупинськ на Херсонщині.

Зустрічаємося у Новокаховській прокуратурі. Чоловік приїхав подати скаргу на цюрупинських прокурорів і слідчих, які ведуть справу про напад на нього.

12 липня торік на Віктора Андреєва напав із ножем Олексій Гайдунко. Його не притягнули до відповідальності, а відправили в зону АТО.

— Це було десь о восьмій вечора, — згадує Андреєв. — Зателефонувала знайома Елла Верещак. У нас з нею були стосунки. Каже, до неї чіпляється Гайдунко. Я його знав — 40 років, наркоман. Колись він їй руку порізав. Елла з подругою сиділи в літньому кафе. Я живу неподалік. Підійшов, бачу, він виходить. Питаю, що в нього з Еллою. Каже, хоче з нею жити. Тут вона вийшла: "Я з тобою не буду, не чіпляйся".

Я повернувся, щоб піти. А Гайдунко дістав кухонний ніж і вдарив. Я встиг вибити ножа. Але ліва рука була розпорота до кістки, півтора літра крові втратив. Почали збігатися люди, він утік.

У Андреєва перерізані сухожилля, досі не розгинаються два пальці.

Бійка сталася біля магазину "Наталі", її зафіксувала камера спостереження. Було кілька свідків. Та нападника не затримали. А коли через місяць обвинувальний акт надійшов до суду, Гайдунко вже пішов добровольцем у Збройні сили.

— Я прийшов до слідчого прокурора Дмитра Волкова, — продовжує Віктор Миколайович. — Кажу: він в учебці в Улянівці, на полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області. Волков включає дурня: "Як так?" Телефонує до військкомату. Чую, у слухавці кажуть: "Так ви ж самі дозволили".

Андреєв писав скарги до обласної й Генеральної прокуратури. Вказував на помилки слідчих і вимагав перекваліфікувати статтю: не "Погроза вбивством", а "Навмисне вбивство, яке не трапилося незалежно від волі того, хто вбивав". ­Отримував відписки. 25 грудня суддя повернув обвинувальний акт до Цюрупинської прокуратури, бо він не відповідає вимогам Кримінально-процесуального кодексу України.

Віктор Андреєв написав заступникові генпрокурора Давиду Сакварелідзе. З ГПУ лист "спустили" в Нову Каховку, якій підпорядковані п'ять районних прокуратур області.

— Вашу скаргу читав, — приймає нас Олександр Король, прокурор Нової Каховки. — Ножове поранення середньої тяжкості, пригадую. Переглядає копію листа до Сакварелідзе. Обіцяє взяти справу під особистий контроль. — Це однозначно замах на вбивство. Але головне — не нашкодити справі. Бо в нас зараз таке законодавство: для обвинувачуваних усе прописано, тільки на руках їх не носять. А про потерпілих забули.

Дає Андреєву номер свого мобільного.

Днями Віктор Миколайович отримав відповідь з районної прокуратури: порушень у розслідуванні його справи не виявлено.

— Я пробив по своїх каналах. Хлопці сказали, що без хабара ніхто нічого не робитиме.

Зараз ви читаєте новину «"Я встиг вибити ножа. Але ліва рука була розпорота до кістки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути