Ексклюзиви
пʼятниця, 17 лютого 2017 07:40

13-річна дівчина намагалася покінчити з собою о 4:20

Автор: УНІАН
  Лист, який залишила бабусі 17-річна дівчина з Херсона. У ньому розповіла, що зареєструвалась у соціальній групі для самогубців ”Розбуди мене о 4:20”. Із дівчиною працюють психологи
Лист, який залишила бабусі 17-річна дівчина з Херсона. У ньому розповіла, що зареєструвалась у соціальній групі для самогубців ”Розбуди мене о 4:20”. Із дівчиною працюють психологи

В Івано-Франківську лікарі врятували від смерті 13-річну дівчину. 10 лютого на світанку вона мала покінчити життя самогубством. Брала участь в інтернет-грі "Синій кит".

Вона розрахована на 50 днів. Адміністратори дають учасникам завдання. Їх виконання мають знімати на камеру. Діти ріжуть собі руки, груди. Малюють на тілі кита, слухають депресивну музику. Кінцева мета гри — самогубство.

— 4 лютого нам подзвонили з лікарні. Сказали, до них привезли пацієнтку з гіпертонічним кризом. Мала підвищений тиск. На руці медики побачили мітки: вирізаний та обведений червоним маркером контур кита. Ще цифри — 10.02 і 4:20. Ймовірно, вони означають день і час самогубства, — говорить 37-річна Алла Бойчук з обласної поліції.

Дитина відмовилася говорити у присутності матері. Поводилася агресивно. Казала, що ненавидить людей.

— Розговорити її вдалося після виписки. Дівчина із забезпеченої сім'ї. Ходить в елітну школу. Добре вчиться. Але увагою матері обділена. Та більшість часу приділяла новому чоловіку, — розповідає Алла Володимирівна. — У спільноті "Синій кит" зареєструвалась 40 днів тому. Ми пробували дослідити її сторінку в соцмережі, але її вже заблокували. З дів­чиною розмовляли психологи. Кажуть, вона схильна до суїциду.

— Зазвичай куратори гри "Синій кит" давали завдання вночі. Час 4:20 вибраний неспроста. У цей період людина спить. Якщо з вечора не засинала — буде втом­лена. Нею легше маніпулювати, — пояснює Алла Бойчук.

Школярка зізналася, що у групі "Синій кит" зареєструвалися семеро її друзів. Із ними зараз працюють психологи.

— Хотіли увійти в ту групу, але не змогли. Доступ до подібних спільнот блокує кіберполіція, — каже Алла Бойчук. — За минулий рік маємо сім випадків суїциду серед підлітків в області. Кожен мав сторінку в соцмережі. Перевіряємо, чи були вони в "групах смерті".

13 тисяч дітей в Україні віком від 12 до 16 років зареєструвались у соціальних групах "Синій кит", "Море китів", "Тихий дім", "Розбуди мене о 4:20". Ті спонукають учасників до самогубства.

Зараз ви читаєте новину «13-річна дівчина намагалася покінчити з собою о 4:20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути