Ексклюзиви
вівторок, 27 вересня 2016 06:40

12 людей померли від отруєння алкоголем

У Харківському, Ізюмському та Вовчанському районах на Харківщині 12 людей померли через отруєння алкоголем. Жителі сіл Охрімівка та Варварівка Вовчанського району горілку купували на розлив у магазині "Мрія". Власницю 54-річну Олену Петрухно затримала поліція. За рішенням суду, вона може вийти під 275 тис. грн застави.

— В Охрімівці померли четверо. Всі — порядні, спиртним не зло­вживали. Спочатку не стало 48-річного Олексія Опришка. Він працював охоронцем агропідприємства. Мертвим знайшли у сторожці, коло нього — пуста чекушка. В його мами стало серце, як узнала про смерть сина. Поховали їх рядом, — розповідає місцева 46-річна Олександра Іванівна. — У суботу хоронили Світлану Самойленко. Мала 38 років. Нормальна жінка, листоношею працювала. Того дня щось святкувала, трохи випила. У неї лишився чоловік і троє дітей. Кажуть, у всіх постраждалих відмовили внутрішні органи. Схоже на отруєння метиловим спиртом. Алкоголіки в селі сильно налякалися. Уже тиждень тверезі ходять.

Горілку привозили до магазинів у пластикових 5-літрових бутлях. Потім розливали в півлітрові пляшки під брендами "Пшенична", "Краля" і "Люботинська". Продавали по 25 грн. Отруїлося 25 людей. 12 — померли, 13 перебувають у райлікарні.

— Усі постраждалі — у тяжкому стані. Один чоловік утратив зір, — говорить Артур Оганесян з обласної прокуратури. — У магазинах провели обшуки. Вилучили ємності з контрафактним алкоголем. Його залишки виявили й у домівках потерпілих. Усе відправили на експертизу.

— Встановили трьох власників магазинів, де торгували неякісною горілкою. Основне для слідства — з'ясувати, звідки брали цей алкоголь. У які райони ще потрапив, — каже Віта Дубовик з обласної прокуратури.

На час слідства закрили магазини, де продавали неякісний алкоголь.

Зараз ви читаєте новину «12 людей померли від отруєння алкоголем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути