четвер, 28 квітня 2011 05:00

Котенки вдочерили зґвалтовану дівчинку

Автор: фото: Денис КОТЕНКО
  Харків’янку Валентину силували у дитячому будинку. Тепер їй потрібна операція
Харків’янку Валентину силували у дитячому будинку. Тепер їй потрібна операція

Харків'яни Денис і Діана Котенки позаторік усиновили 10-річного Степана і його 5-річну сестру Валентину. За місяць виявили, що дівчинку ґвалтували.

— Ми з Діаною ще до одруження планували всиновити дитину, — розказує

32-річний Денис Котенко. — Маємо своїх двох синів — 4 та 8 років. Оглядали бази даних дитбудинків. Валюшка зразу припала до душі. Тьохнуло серце: наша дитина. Всиновили обох. Співробітники дитбудинку ще тоді дивно поводилися. Приходимо Валю навідати, а вони: в групі карантин. Звоню в санстанцію — нема карантину. Приходимо вдруге — директорка не дала дозволу на відвідини і кудись ділася.

Дітей Котенки забрали 15 грудня.

— Спочатку все було нормально. Але помітили у Валі на трусиках якісь виділення. 11 січня повели до лікаря. Лікарку аж затіпало. Але написати "зґвалтування" не мала права — таке можуть визнати тільки експерти.

Судмедекспертиза виявила, що дитину ґвалтували.

— Валя розказувала, як в дитбудинку з нею поводилися. Всю групу вели гуляти, а її медсестра вела в ізолятор, де тримають хворих. Туди приходив дядя й вставляв пальця в попу, — розказує Діана Котенко, 28 років. — Ми жахалися.

Дівчинка скаржилася вихователям на біль, але ті не зважали. Натомість лаяли за виділення.

Окрім ушкоджень статевих органів, Котенки лікували доньці вульвовагініт. Одну й ту ж інфекцію лікарі виявили в ротовій порожнині та статевих органах.

Директор дитячого будинку Людмила Могильна та керівник департаменту освіти Харкова Ольга Деменко заявили, що дитбудинок непричетний.

— Даже казали, що це ми зробили, — розказує Денис.

Міліціонери приходили в школу, де навчаються Валентина зі Степаном.

— Стьопу допитували без нашого відома, — каже чоловік. — Психолог тиснула. Навіть класний керівник, яка була присутня, злякалася. Стьопі казали, що всі знають, що це він зробив. Після того він утік зі школи.

— Валя розказувала, що так само лишали ще одну дівчинку, — каже Денис. — Ми поцікавилися долею інших дітей. Виявилось, трьох діток з Валіної групи зразу ж усиновили іноземці. Ще одну дівчинку віддали під опіку. Причому документи датовані 5 січня — фактично під час свят. Замітають сліди.

Експертиза підтвердила, що дитину силували багато разів.

— Чорним по білому написали, що це сталося в період, коли вона була в дитбудинку, — каже Денис. — Але висновків нам не дають. Нас узагалі не ставлять до відома, як іде слідство.

Торік 6-річна Валентина пішла до школи. Гарно навчається, займається в гуртках. Рани зажили. Про дитбудинок не згадує. Зараз її готують до операції.

— Українські фахівці сказали, що треба виводити кишечник назовні, це мінімум три операції, — говорять батьки.

— Зв'язалися з ізраїльською клінікою — вони зголосилися зробити дитині операцію. Треба 50 тисяч доларів.

Денис працював у комісії з питань захисту моралі при облдержадміністрації. Через історію з донькою торік його звільнили. Зібрати такі гроші родина не може. Просять помочі всіх небайдужих. Кошти можна надсилати: КБ "Приватбанк", ОКПО банку: 14360570, МФО банку: 305299, рахунок отримувача: 29244825509100. Отримувач Котенко Діана Олександрівна, ІНН 3001022122. Призначення платежу: "Благодійна пожертва для лікування Непомнящої Валентини". Для поповнення на картку: 4627085823197088.

Керівництво притулку "Сім'я" від коментарів відмовляється. Раніше директорка Людмила Могильна казала, що дитину зґвалтували або в попередньому притулку для сиріт, або у власній родині.

Міліціонери мають підозрюваного. Слідство триває. Згідно із законом, з його результатами можна буде ознайомитися лише після завершення.

Зараз ви читаєте новину «Котенки вдочерили зґвалтовану дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути