понеділок, 13 лютого 2017 07:00

Насіння кабачків слід загартовувати

— Кабачки вирощую лише з розсади. Вони бояться заморозків, тому пряма посадка на город дає погані врожаї, — каже 44-річна Анастасія Сологуб із села Коцюбинське на ­Київщині. — Можна одразу сіяти на город, але кабачки матимете піз­ніше.

Насіння до посіву має набрякнути. Повинні з'явитися крихітні паростки.

— Щоб кабачки швидше виросли, замочую насіння на два дні в літрі теплої води зі столовою ложкою золи. Або можна замочити на добу в теплій воді. Загорнути у вологу тканину і тримати три-чотири дні за температури 22 градуси. Раз на день обприскувати водою, щоб тканина не висихала.

Насіння зійде, якщо його загартовувати. На ніч покласти в нижній ящик холодильника, а в день — у кімнаті на ­столі.

— Кабачки найкраще ростуть у землі, де половина торфу, третина перегною, землі з городу і трохи тирси. Якщо ґрунт на городі кислий, додайте 1–2 столові ложки попелу чи товченої крейди.

Землю слід покласти в довгий ящик і полити для знезараження слабким розчином марганцівки. Потім розкласти по горщиках. Насіння посадити на глибину 2 см і накрити склом. Сіють кабачки за місяць до висадки на город.

— Доки розсада не проклюнеться з землі, температура в приміщенні має бути 22 градуси. Як тільки з'явилися паростки, знімаю скло і ставлю в яскраву, але холоднішу кімнату. У мене засклений балкон, де стабільно тримається плюс 18 градусів. За тиждень переставляю ящик у попереднє тепліше місце. Завдяки цьому розсада не витягується.

Зараз ви читаєте новину «Насіння кабачків слід загартовувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути