понеділок, 22 липня 2013 05:15

Троянди збирали по кількох магазинах

32-річний Олексій Смолянчук із Кіровограда вирощує і продає саджанці екзотичних рослин і квітів. Нові сорти замовляє в інтернет-магазині.

— Раніше їздив по виставках, купував, а тепер тільки з дому через комп'ютер. Гроші на дорогу й часу не втрачаю. Хоч серед ночі роздивляйся, що пропонують. Замовляти теж можна будь-коли. Асортимент такий, що на жодній виставці не знайдеш — тисячі сортів рослин, а декоративні одразу всіх відтінків.

Тим, хто замовлятиме товар уперше, радить поцікавитися, чи є сорти з Голландії.

— Представники інтернет-магазинів купують посадковий матеріал лише на великих європейських аукціонах, де беруть участь відомі розсадники. Тому можна замовляти не тільки випробувані часом сорти, а й перші, що з'являються. Так виписав собі сині троянди, ремонтантну малину, морозостійкі персики.

Ціни нижчі, бо продавці не витрачаються на місце на виставках, ринках, оренду магазинів. Не друкують дорогих каталогів та не платять за рекламу в журналах для садівників.

— Часто проводять акції і розпродажі. Щось виберу, одразу не купую, чекаю знижки. Тоді можна придбати вдвічі дешевше або отримати в подарунок ще якусь рослину чи засоби підживлення, дрібний інвентар.

Якщо умова брати партію від десяти чи більше екземплярів, можна домовитися із сусідами й замовити рослини на кількох.

— Мамі хотів огірки японське чудо, що можна відрізувати, а вони далі ростуть. У пакеті було 10 зернин. Усім сусідам хватило.

Замовлення можна скасувати, якщо товар став непотрібний.

— Виписав кущ астільби, а на другий день мамі принесли її в подарунок. Скасував замовлення. У магазині не прийняли б. А якось хотів 50 кущів троянди, яка плететься, щоб обсадити паркан. Подзвонили, сказали, що мають лише 30. Попросили почекати два дні. У колег збирали решту. Я п'ять кольорів замовляв.

В інтернет-магазині рослин можна також замовити насіння овочів, квітів, саджанці, вазони, пряні та газонні трави. На сайті є поради, як висаджувати та доглядати за рослинами.

Зараз ви читаєте новину «Троянди збирали по кількох магазинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути