понеділок, 25 липня 2016 00:25

Помідори не поливають, коли дозрівають плоди

— Помітила, що великоплідні сорти помідорів щоліта розтріскуються. Перестала їх саджати. Хіба з десяток кущів на сік. Зате чері — цілі. Бо мають цупку шкірку, а не тонку та гладку, — каже Олена Матвієнко, 49 років, зі Сміли на Черкащині.

— Порепані плоди бризкають препаратами кальцію, вносять під корінь фосфорні добрива. Тоді томати стають еластичніші, — каже біолог Лариса Митюк, 63 роки. — Вони лопаються через надмір води у ґрунті під час достигання. Якщо йдуть дощі, слід штучно обмежити доступ вологи до рослин. Зачепити лопатою чи сапою тонкі верхні корінчики, не чіпаючи головного кореня.

Овочі розтріскаються, якщо після тривалої спекотної погоди поливати надто холодною водою.

— Коли дозрівають плоди, поливати не можна. Будуть кислі. А ще гірше — потемніють і візьмуться фітофторою. Якщо рослини в'януть, поливають у три етапи. Перший день увечері — трохи змочити ґрунт, другий — злегка полити, і лише на третій — напоїти рослину. Налити під корінь нагріту на сонці відстояну воду.

Через стрибки температури томати хворіють на фітофтору. Аби цьому запобігти, можна знімати плоди бурими й ховати на ніч в хату. Вдень виставляти на сонце.

Зараз ви читаєте новину «Помідори не поливають, коли дозрівають плоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути