вівторок, 27 грудня 2016 15:55

Топ-7 порад садівникам у січні

Топ-7 порад садівникам у січні
фото:ussflorist

Що роблять у саду та на городі взимку? Ось кілька корисних порад, що стануть у пригоді.

Порада 1.

За температури 0 °, ущільнюють мокрий сніг навколо штамбів плодових дерев. Через щільний шар снігу миші не зможуть підібратися до дерева і пошкодити кору.

Порада 2.

Очищають від снігу кільцеві канави навколо молодих саджанців. Якщо вони з осені не зроблені, то, відступивши на 2-3 м від саджанця, знімають шар снігу до оголення грунту. Гризуни бояться пересуватися по відкритому майданчику, і не чіпають саджанці.

Порада 3.

За значного зниження температури до 20-30 °, підгортають штамби і підстави скелетних гілок снігом. Сніговий конус надійно захищає вкриту частину дерева від сильних морозів. Ягідні і декоративні чагарники також прикривають снігом. Якщо снігу мало, його збирають з доріжок, канав, проїжджої частини. Не можна оголяти грунт під рослинами, щоб не вимерзло коріння. Мінімальний шар снігу має бути 12-15 см.

Порада 4.

Підгодовують птахів. Вони чудові санітари - знищують шкідників у саду й на городі. У січні й лютому від сильних морозів і нестачі їжі їх гине дуже багато.

Порада 5.

Накопичують добрива. Просіюють золу. Це унікальне добриво, що містить калій, фосфор, кальцій. Золу краще зберігати в поліетиленових або в багатошарових паперових мішках. Збагачують різноманітними відходами компостну купу, в якій з осені роблять заглиблення.

Порада 6.

За температури -30 ° утеплюють люк і віддушини в підвалі або погребі мішковиною чи старим ганчір"ям. Якщо підвал знаходиться на відкритому місці, то навколо нього згрібають сніг.

Порада 7.

Перебирають овочі та фрукти в сховищах. Слід ретельно стежити за станом плодів, щоб уникнути їх масового псування. І підтримувати оптимальні умови зберігання: температура +2-4 °, відносна вологості повітря 60-70% і хороша вентиляція.

Читайте також: Картоплю взимку зберігають у термосі

Зараз ви читаєте новину «Топ-7 порад садівникам у січні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути