четвер, 04 квітня 2024 02:20

Що робити в саду та на городі у квітні: корисні поради

Що робити в саду та на городі у квітні: корисні поради
У квітні в саду та на городі багато роботи. Фото: poradnica.com.ua

Квітень вважають найпродуктивнішим місяцем для дачників та городників.

Саме на цей час припадає чи не найбільше роботи в саду та на городі, пише Gazeta.ua.

Зокрема, у квітні займаються підгодівлею грядок. Насамперед потрібно прибрати все сміття з ділянки і перекопати верхній шар ґрунту. Грядки потрібно посипати добривами.

У квітні також пересаджують або відразу сіють в теплицях капусту, огірки, помідори, солодкий і гострий перець. Окрім того, вирощують в теплиці розсаду квітів - чорнобривці, жоржини, айстри.

На розсаду в квітні можна посіяти деякі середньостиглі та пізні культури. Зокрема, до таких відносять помідори, які висівають у перших числах місяця, капусту, кабачки і патисони, огірки та гарбузи.

Посаджені в квітні на розсаду овочі пересаджують у відкритий грунт протягом травня, коли у них з'явиться кілька листочків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що посадити у квітні: опублікували місячний посівний календар

У квітні також можна посадити у відкритий ґрунт овочі, які не бояться морозів. Садять, наприклад, на початку місяця - горох, редис, ріпку, редьку; у першій половині квітня - селеру, кріп, петрушку, салат; у другій половині місяця - ранню капуста і ранні помідори. У кінці місяця можна сіяти моркву, цибулю, гарбузи та кабачки. Також у квітні починають висаджувати картоплю.

Цього місяця на клумбах висаджують квіти: чорнобривці, лобелію, айстри, флокси, однорічні жоржини, маргаритки, півонії, матіоли, аліссум, календулу, левиний зів, маки, гордеції, хризантеми, іриси.

У другій половині квітня можна посадити троянди, але в разі падіння температури до +5° і нижче троянди слід вкрити плівкою.

У саду в квітні слід обрізають дерева і видаляють хворі та сухі гілки, якщо цього не зробили в березні. Слабкі дерева варто підв'язати до кілочка. Закінчити ці роботи потрібно до появи бутонів на деревах.

Після обрізки сад потрібно обприскати засобами від шкідників і хвороб, щоб дерева не хворіли влітку.

У квітні також оптимально висаджувати дерева та кущі. Вони ще не остаточно прокинулися від зимового спокою, легко приживаються на новому місці і не бояться заморозків.

Цього місяця можна садити будь-які дерева і ягідні чагарники. Дуже добре приживаються смородина, ожина, малина, виноград та плодові дерева.

Одним з перших навесні розпускається аґрус. Садівники намагаються не проґавити момент і вчасно його обрізати, розсадити або пересадити.

Далі його потрібно підгодувати і обприскати від шкідників і хвороб.

Зараз ви читаєте новину «Що робити в саду та на городі у квітні: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути