вівторок, 10 січня 2017 16:15

Які вазони очистять повітря від хімікатів з клеїв та лаку
5

Фото: ladnydom.pl

Повітря у приміщенні офісу та вдома щодня забруднюється хімікатами від лаків, фарб, засобів для прибирання та викидів автомобілів, які приходять крізь відкриту кватирку. Очистити помешкання від шкідливих допоможуть якісно підібрані вазони.

Про їх дію розповідає ladnydom.pl.

Рослини, які очищають повітря відкрили для своїх практик науковці з американської агенції NASA. Вони стверджують, що деякі рослини мають дію очищення повітря значно більшу, ніж інші. Якщо в приміщенні встановити три великі або шість малих горщиків з квітами, повітря може значно збільшити якість вашого життя. Найбільш ефективними називають спатифілум, нефролепіс, кімнатну пальму, епіпремнум золотистий та драцену. Їх варто ставити у кожній хаті, - стверджують дослідники.

Спатифілум має дуже широке листя та цвіт, який не перестає радувати до весни. В залежності від сорту цей вазон росте до 30-80 сантиметрів, добре себе почуває в кімнатній температурі та в тіні. Їх треба інтенсивно поливати влітку, а взимку менше, але вода завжди має бути теплою.

Нефролепіс, який ще називають малою папороттю, виростає до 40-60 см. Має стояти на невеликій відстані від вікна, бо любить розпорошене світло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися шкідників з пальми

Драцена - може стояти та добре рости як під прямими сонячними променями, так і подалі від вікна. Росте високою, тому добре садити її у горщику, який ставиться на землю.

Пальма кімнатна - виростає до 2,5 м заввишки, добре приживається в офісних приміщеннях, бо не надто вибаглива. Має рости у пухкій землі, любить сонце, але боїться протягів.

Епіпремнум золотистий - досягає висоти до одного метра, не чутлива ні до надміру сонця, ні до його нестачі. В теплу пору його поливають два рази на тиждень, взимку - раз на тиждень. Рекомендують також удобрювати рослину раз на два тижні та обтинати зайве листя, якщо розростеться.

Зараз ви читаєте новину «Які вазони очистять повітря від хімікатів з клеїв та лаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути