субота, 20 травня 2023 02:50

Допоможе пиво: надійні народні способи боротьби зі слимаками

Допоможе пиво: надійні народні способи боротьби зі слимаками
Слимаки шкодять багатьом рослинкам на городі, особливо капусті. Фото: gazeta1.com

Слимаки можуть добряче зіпсувати працю городників. Особливо вони шкодять капусті.

Тому, щоб вберегти урожай, слід знати, як надійно позбутися цих шкідників. Кілька найдієвіших способів зібрала Gazeta.ua.

Окрім хімікатів, є чимало народних методів боротьби зі слимаками.

Наприклад, навколо грядки з капустою можна викопати невелику канавку, яка стане перешкодою для шкідників. Якщо на дно канавки насипати попелу або піску, то слимаки там і залишаться.

Щоб шкідники не їли капусту, можна залишити їм інші принади. Наприклад, яблука. Ці відвадить слимаків від грядок. А в розпал їхнього "бенкету" можна зібрати всіх шкідників у пакет і віднести подалі від городу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помідорам на грядці допоможе пісок та яєчні шкаралупи: поради городникам

Гарною приманкою для слимаків може бути й пиво. Його слід налити в миску й залишити на ніч Уже до обіду наступного дня там зберуться всі слимаки, які є поблизу.

Можна також створити такі умови, за яких шкідники будуть знищені сонцем. Потрібно мульчувати землю під насадженнями тонкою плівкою, під яку слимаки заповзуть вночі, а в обід наступного дня сонячне проміння зробить свою справу.

Серед основних народних методів боротьби зі слимаками називають також оцет. Потрібно склянку 9% оцту розмішати у 10 літрах води й полити розчином капусту та землю навколо неї. Для овочів така концентрація нешкідлива, а для слимаків ‒ смертельна.

Ці шкідники також гинуть від солі. Якщо посипати слимаків сіллю, вона витягне з них всю воду й вони швидко загинуть.

Окрім того, можна застосувати нашатирний спирт, мило, оцет і попіл. Потрібно до 3 літрів води додати 3 г нашатирного спирту, 60 мл 9% оцту, 3 столові ложки попелу, 5 столових ложок будь-якого рідкого мила. Усе це змішати й обробити урожай розчином.

Слід пам'ятати, що всі розчини краще вносити ввечері, коли спадає денна спека.

Кульбаби на присадибній ділянці ‒ красива річ, коли цвітуть. Але, зрештою, це бур'ян, який засмічує город. Є кілька методів надійно позбутися кульбаб на городі. Найголовніші зібрала Gazeta.ua.

Одними з найнебажаніших гостей городників навесні є кроти. Після зими вони починають активно шукати собі їжу й наносять чимало шкоди грядкам. Є чимало способів прогнати кротів з ділянки.

Зараз ви читаєте новину «Допоможе пиво: надійні народні способи боротьби зі слимаками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути