четвер, 09 липня 2015 15:49

Жителі Малехова судяться за вулицю, названу на честь Героя АТО

Жителі Малехова судяться за вулицю, названу на честь Героя АТО
фото: press-centr.com

5 травня центральну вулицю Нову у селі Малехів на Львівщині перейменували на честь загиблого в АТО 27-річного Тараса Дороша. Однак кілька жителів села і підприємців вимагають повернути стару назву та подали до суду.

Тарас Дорош загинув 14 січня у Станиці Луганській від кулі снайпера.

"Смерть Тараса важко переживало все село. Коли труну з його тілом везли додому, люди встали на коліна. І вже на похороні говорили про те, що треба назвати вулицю на його честь. Тарас завжди був патріотом, очолював сільський осередок "Молодого руху". Пішов служити у батальйон "Львів". Він виріс в цьому селі, тут живуть його батьки, дружина, - розказав Gazeta.ua  Сергій Дзядик з "Народної самооборони Львівщини". - Священик кілька разів на недільній службі оголошував про таке бажання мешканців. Ніхто тоді проти не був. Так само не було зауважень на сході села. Депутати сільради ухвалили відповідне рішення. А тепер знайшлися противники-бізнесмени. Напевно, бояться, що зі зміною адреси до них якісь контролюючі органи прийдуть. Бо чомусь не всі підприємці проти, а лише кілька".

На вулиці, яку хочуть перейменувати, розташований митний пост. Зреєстровано біля 30 підприємств.

Незгодні із перейменуванням вулиці звернулися до Жовківського райсуду. Це 14 мешканців та чотири товариства з обмеженою відповідальністю - "Карпати-логістик", "Бау-систем", "Аграрна компанія "НЗ", "Гранд еліт продукт".

"Я не проти вшанування Героя. Але це можна зробити в інший спосіб. Давайте пам'ятник поставимо чи обеліск. Перейменування вулиці принесе нам дуже багато незручностей, треба буде змінювати юридичну адресу. В мене міжнародні договори, що мені їх - переписувати? Переробляти всі етикетки на продуктах?" - сказав Олексій Євгенович з "Бау-систем".

"Мені дуже прикро, що навколо цього питання у селі почалися конфлікти. Бо ж робиться це все для наших нащадків, щоб вони знали і розуміли нинішню історію, пам'ятали своїх Героїв, - сказала Уляна Дорош, дружина загиблого воїна. - Всі зараз говорять про патріотизм, готовність служити Батьківщині. Але виявляється, багато живе за принципом "лиш би мене не чіпали".

Зараз ви читаєте новину «Жителі Малехова судяться за вулицю, названу на честь Героя АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути