пʼятниця, 04 листопада 2016 14:43

Зарплату можна перевірити в інтернеті

Зарплату можна перевірити в інтернеті

Працівники зможуть контролювали свою зарплату і виплату єдиного соціального внеску роботодавцем через інтернет. Про це Gazeta.ua розповіла заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Марина Єрошенко.

"Тепер кожен, хто працює, може зареєструватися у веб-порталі пенсійного фонду. Таким чином буде мати доступ до свого особистого кабінету. У ньому зможе звірити зарплату. Побачити, які за нього платяться внески. Контролювати свій страховий стаж та сплату роботодавцем єдиного соціального внеску,"- розповіла Марина Єрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд шукає гроші на перерахунок пенсій

Для реєстрації на сайті Пенсійного фонду потрібно вказати ідентифікаційний код. Кожен працівник матиме доступ лише до своїх даних.

"Зараз трудова книжка не підтверджує страховий стаж. Є випадки, коли роботодавці йшли на обман. Робили записи в книжку, а страхові внески не сплачували. Люди чесно працювали, були оформлені, але отримали неповний стаж. Його їм рахували пропорційно періоду, який вони працювали. Тепер вони отримують менше тисячі гривень", - каже Єрошенко.

Зараз ви читаєте новину «Зарплату можна перевірити в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути