субота, 07 травня 2016 17:46

Загиблого під час навчання бійця АТО поховали на Львівщині
8

7 травня в селі Убині Кам'янка-Бузького району на Львівщині, попрощалися із 27-річним Володимиром Гнатишиним. Хлопець пройшовши АТО, загинув на Яворівському полігоні під час навчання, від розриву гранати.

"Жили по сусідству з Володимиром. Виросли разом. Разом грали у футбол, ходили на рибалку. А останній рік нас розвела війна. Він пішов служити в зону АТО і я. Так його більше й не зміг побачити. Це була надзвичайно життєрадісна і дружелюбна людина. Нема людини в селі, хто б його не поважав",- каже друг Гнатишина Василь Антоняк.

Близько 11 години на подвір'ї Гнатишиних збираються більше двох сотень людей. Серед них багато військових та молоді. Несуть квіти та вінки. Відспівувати бійця АТО прийшло 5 священиків.

"То була дуже добра і послушна дитина. Зі школи такий. Батьків поважав і до чужих, як рідний. Для мами він взагалі був всім. Після того, як втратила вже одно сина, душі в нім не чула. Так переживала, як Володю торік в АТО призвали. Не хотіла би йшов. Але син у неї був такий - справжній чоловік. Й мови не було аби відкупився чи десь закосив. Пішов без всяких захищати Батьківщину", - розповідає дорогою до обійстя Гнатишиних місцева Галина Миколаївна.

Володимир Гнатишин рік служив снайпером в зоні АТО. Захищав Троїцьке, Світлодарськ, Миронівський. В лютому цього року повернувся на Львівщину. Очікував 5-хвилі демобілізації.

"З ним не було страшно стати пліч-о-пліч в бою. Відважний і щирий. Найкраще стріляв в роті. Втративши такого бійця, ми дуже багато втратили", - говорить командир роти Олександр Дубчак.

Гнатишина хоронять на місцевому кладовищі поруч з братом. В останню путь бійця проводять військовим салютом.

Нагадаємо Володимир Гнатишин загинув від розриву бойової гранати. Разом із ще двома побратимами, проходячи навчання на полігоні, отримав поранення від автоматичного станкового гранатомета АГС-17 "Полум'я". Зброя неправильно спрацювала. Граната розірвалася в повітрі. Хлопці були неподалік, отримали важкі поранення. Всіх трьох госпіталізували до Львова. Володимира врятувати не вдалося, він помер на операційному столі, мав важкі травми голови. Двоє інших військовослужбовців-контрактників зазнали осколкових поранень у груди та ноги. Зараз в реанімації. Що саме сталося на полігоні та від чого загинув боєць – з'ясовує військова прокуратура. Доки йтиме слідство, навчання на полігоні не проводять.

Четайте також:На Кіровоградщині спалили могилу бійця АТО Максима Бендерова

"Слідство відпрацьовує різні версії, серед них порушення порядку проведення стрільб з АГС-17 військовими посадовими особами, а також можливе використання боєприпасів неналежної якості, застарілих. Оглядаючи місце події, вилучили гранатометні постріли 1978 року та 1998 року виготовлення. Будемо перевіряти чи витребувано відповідні керівні документи щодо строку зберігання та використання цих гранатометних пострілів. Винному у цій справі грозитиме до 10 років тюрми", - каже заступник військового прокурора Західного регіону Віктор Петреченко.

Зараз ви читаєте новину «Загиблого під час навчання бійця АТО поховали на Львівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути