четвер, 24 березня 2016 13:03

На Кіровоградщині спалили могилу бійця АТО Максима Бендерова

На Кіровоградщині спалили могилу бійця АТО Максима Бендерова
report.if.ua

23 березня в Oлександрії на Кіровоградщині невідомі спалили хрест, вінки і квіти на могилі бійця АТO 24-річного Максима Бендерoва. Він загинув під мінометним обстрілом на Луганщині два роки тому.


"Друзі сина того дня о п'ятій вечора поїхали провідати могилу. Син похований біля свого діда. Все було облито якоюсь горючою речовиною і спалено. Від вогню пам'ятник на могилі діда почорнів, а хрест на Максимовій - згорів повністю. Кладовище знаходиться від нас за 500 метрів, там недалеко є вулиця. Люди могли подумати, що хтось із дачників палить сміття. Бог суддя тим, хто так вчинив із могилою моєї дитини. Я вже написала заяву в поліцію. Ми разом із друзями встановили там новий хрест. Буде так, поки поставимо пам'ятник. Друзі Максима розробляють проект", - крізь сльози розповіла кореспонденту Gazeta.ua мати 47-річна Ірина Бендерова.


Максим Бендеров служив контрактником у третьому полку спецпризначення в Кіровограді. 2 березня 2014 року їх відправили в Крим, а згодом - на Луганщину. Загинув 15 липня, поховали 18 серпня.


"Максим тоді служив в районі села Провалля Луганської області. Нам розповідали, що вони повернулися із завдання. Сиділи розробляли інший план. В цей час те місце накрили мінометним обстрілом. Син невдовзі мав приїхати у відпустку. Пропустив когось вперед, бо той боєць захворів", - додає Ірина Бендерова.


Максим був багаторазовим чемпіоном України, володарем чорного поясу з бойового мистецтва "панкратіон". Чемпіон України серед спецпризначенців. Працював тренером в Олександрійському міському клубі. Одним із перших пішов захищати Україну. Виконував найскладніші завдання. Після обстрілу його обгоріле тіло не можна було впізнати, тому була призначена ДНК-експертиза. Максим був посмертно удостоєний ордену "За мужність" ІІІ ступеня.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині спалили могилу бійця АТО Максима Бендерова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути