Ексклюзиви
четвер, 30 липня 2015 14:47

За кобуру, яка врятувала Яроша, студенти купили авто для АТО
11

Фото: Ярослав ТИМЧИШИН

Представники Студентського координаційного центру підтримки АТО сьогодні передадуть бійцям на фронт автомобіль. Біля головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка відбулась акція "Крок до перемоги".

"Автомобіль поїде на кодон між Дніпропетровською та Донецькою областю, в 5-тий батальйон ДУК ПС. Кошти збирали впродовж декількох місяців від різноманітних акцій. Ще раніше ми зрозуміли, що народ втомився збирати гроші в скриньки, не спостерігаючи результату. Тому ми вирішили збирати кошти різноманітними креативними акціями. Однією з них став благодійний аукціон "Крок до перемоги". Учасниками аукціону були випускники нашого університету, які запропонували свої лоти. Ними стали співак Святослав Вакарчук,спортивний журналіст Віктор Вацко, прес-аташе національної збірної з футболу Олександр Гливинський. Пізніше до ініціативи долучилися народні депутати Борис Філатов та Дмитро Ярош. За кобуру Яроша, яка врятувала йому життя, виручили 55 тисяч. Загалом під час аукціону зібрали 64 тисячі гривен та 300 доларів. Це стало основною часткою суми, за яку купили та відремонтували автомобіль. Також закупили запасні покришки до нього та футболки бійцям. В майбутньому плануємо продовжувати подібні акції. Зараз вже є багато охочих брати участь у подібних заходах", - розповідає Андрій Ткачук, керівник Студентського координаційного центру підтримки АТО.

"Наші студенти здали свої старі конспекти на макулатуру. Виручили понад 7 тисяч гривен. Також проводили різні благодійні ярмарки", - додає голова профспілкової організації студентів Університету Франка Андрій Білинський.

"Я дуже пишаюся за наших студентів, які не тільки висунули таку ініціативу, але й повністю її реалізували самостійно. Дуже приємно розуміти, що це дорослі самостійні люди, які зробили свій вибір і знають, як його здійснити", - зазначив ректор ЛНУ Володимир Мельник.
Освячений автомобіль вже сьогодні ввечері вирушить до українських воїнів.

Зараз ви читаєте новину «За кобуру, яка врятувала Яроша, студенти купили авто для АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути