пʼятниця, 06 травня 2016 19:42

З Хмільника потай вивезли дельфінів вартістю 200 тисяч євро

З Хмільника потай вивезли дельфінів вартістю 200 тисяч євро
hm.ua

З санаторію "Поділля" у Хмільнику викрали дельфінів. Вивезли їх цієї ночі. Про це заявив власник тварин Борис Когут у поліцію, пише "Укрінформ".

"До поліції дійсно звернувся приватний підприємець. Він повідомив, що з орендованого басейну в санаторії "Поділля" зникли два дельфіни. У поліції відразу відкрили кримінальне провадження по статті 185 Кримінального кодексу – крадіжка в особливо великих розмірах" - розповіла начальник прес-служби Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Анна Олійник.

Поліцейські вже знають можливе місце перебування викрадених тварин. Інформацію перевіряють.

Вартість дельфінів оцінюють більш, ніж у 200 тисяч євро. Це червонокнижні дельфіни-афаліни. Їх власники утримували в орендованому критому басейні санаторію. До них на реабілітацію приїжджали бійці АТО, а також туристи на шоу.

Водночас директор санаторію Анатолій Реп'ях заявляє, дельфінів відвезли до Трускавця Львівської області, повідомляє "20 хвилин".

"Насправді ніхто дельфінів не викрадав. На час проведення капітального ремонту спортивного комплексу, де розташований басейн, дельфінів перевезли в один з кращих дельфінаріїв України у місто Трускавець. Є акт передачі тварин, є прізвища конкретних людей, які їх перевозили, - каже Анатолій Реп'ях. - Про перевезення тварин попереджено власника, тому класифікувати це як крадіжку неправильно".

Нагадаємо, договір оренди басейну ПП "Доктор Дельфін" закінчився ще 1 липня минулого року. Відтоді триває конфлікт між власником дельфінів і директором санаторію. Адміністрація санаторію не стала його продовжувати. Мотивувала тим, що солона вода руйнує конструкції. Власник дельфінарію написав розписку, що вивезе тварин до 1 жовтня 2015-го. Але до цього часу обіцянку не виконав.

Зараз ви читаєте новину «З Хмільника потай вивезли дельфінів вартістю 200 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути