середа, 04 травня 2016 18:50

В'ячеславу Кравченку, який підірвався на фугасі, потрібний активний візок
6

Фото: Ярослав Тимчишин

Десантник 79-ої бригади В'ячеслав Кравченко 7 місяців провів у лікарнях. 31 жовтня торік він підірвався на фугасі під Волновахою на Донеччині. Травмувало хребет, пошкодило більшість внутрішніх життєво важливих органів.

"В'ячеслав пішов на Донбас добровольцем, вважав, що це його обов'язок. У той день їхали на завдання, машина підірвалася на фугасі. Він випав з автомобіля, втратив свідомість. Так його друзі розповідають. Сам ж нічого не пам'ятає, тільки вибух. Його поклали у лікарню в Маріуполі. Згодом перевезли у реанімацію у Дніпропетровську,там провів 25 днів. Тоді лікарі казали, що шансів вижити дуже мало. Та попри скептичні прогнози він повернувся до життя" - розповідає дружина бійця Зоя Кравченко.

Зараз десантник завершує перший етап реабілітації у військовому госпіталі. Лікарі кажуть, що він постійно працює над собою, займається значно активніше молодших пацієнтів.

"Проходить важкий шлях до одужання. Спочатку поставили пластину, вона не прижилася. Її зняли. Звичайні візки для нього замалі. Змушений пересуватися на громіздкому пасивному візку. І лише з моєю допомогою", - додає Зоя Борисівна.

Тепер знайшли модель активного візка, що ідеально підходить під особливі параметри тіла і враховує специфіку травм. Це 50-ти сантиметровий Compact Kuschall. Його вартість разом зі всіма додатковими комплектуючими - 38 800 грн. Таких коштів у родини нема.

Реквізити картки дружини, Кравченко Зої Борисівни

4149 4978 6983 0390

Зараз ви читаєте новину «В'ячеславу Кравченку, який підірвався на фугасі, потрібний активний візок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути