Ексклюзиви
пʼятниця, 26 серпня 2016 19:32

Встановили унікальний рекорд з ліплення вареників
10

Фото: Тетяна САРАХАН

Сьогодні у Вінниці встановили рекорд України по кількості вареників. Наліпили 2016 штук у честь 25-ї річниці Незалежності України.

"Ми з дівчатами знали, що до нас приїде делегація діаспори української молоді. Хотіли здивувати їх. Спочатку задумали потішити модельним показом костюмів, але на то треба багато часу і ресурсів, - каже Gazeta.ua керівник центру "Гармонія" Раїса Панасюк. - Наш центр відомий ліпленням вареників. Вирішили зафіксувати новий рекорд України – "Найбільша кількість вареників з сиром, виготовлена молоддю з різних країн світу та роздана для дегустації вінничанам". Вареники ліпимо під час проведення міжнародного форуму української молоді діаспори "Вінниця2016". Звечора ми оголосили прийти допомогти, а на ранок прийшло стільки людей, що за годину вже тисяча вареників наліпили.

Для встановлення рекорду знадобилося 40 кг тіста та 12 кг сиру. Працювало більше 20 жінок. Двоє чоловіків розкочували тісто.

"Вдома частенько ліплю вареники. Їх обожнює мій тато. Їсть з усілякими начинками. Приїздить з рейсу, бо він дальнобойщик, і просить приготувати саме вареники. Наступного дня знову їх хоче, - Ольга Печериця, голова ГО молодіжної академії "Креатив". - Найменше їх їм я, бо вже в жодні двері не влізаю. Смішно, але стараюсь себе обмежувати".

Вареники ліплять з солодким та солоним сиром. У солону начинку додають шматочки маслин. За півтори години наліплюють більше 1200 вареників. Роботу розділяють на усіх. Хтось розкочує тісто, вирізає заготовки. Інші накладають начинку і ліплять вареники.

Напівфабрикати кладуть спочатку у великі тарелі. Для зручного підрахунку їх викладають на великий тенісний стіл. Після встановлення рекорду, вареники варять. Заправляють сметаною, а солодкі додатково поливають ще й медом.

Читайте також: Топ-7 українських рекордів у Книзі Гіннеса

Нагадаємо, завтра 27 серпня у садибі літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського відбудеться фестиваль-пікнік громадська кухня. Усі бажаючі зможуть прийти приготувати свої улюблені страви і пригостити вінничан. 27 серпня з 15:00 до 20:00 "Громадська кухня. У ньому візьмуть участь понад тридцять громадських організацій і благодійних фондів міста.

Зараз ви читаєте новину «Встановили унікальний рекорд з ліплення вареників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути