субота, 04 липня 2015 18:05

"Бачу! Можу! Допоможу!"- у Львові стартував велопробіг для незрячих
11

Фото: Ярослав Тимчишин

2000 тисячі кілометрів велосипедами вирішили подолати незрячі та люди із вадами зору. Їхати вирішили тандемами. Кермуватимуть професійні спортсмени, а ті, хто не бачить лиш крутитимуть педалі.

Роман Коритко, учасник марафону із вадами зору, їде на зустріч новим враженням та знайомствам.

"Ми нормальні, здорові люди. Своєю участю я хочу показати, що незрячі люди не гірші від тих, що бачать світ", - каже він перед стартом.

Виїжджають 4 липня зі Львова. Проїдуть Тернопіль,Рівне,Житомир, Київ,Черкаси,Умань,Вінницю, Кам'янець-Подільський,Хотин,Чернівці та через Івано-Франківськ повернуться до Львова. В дорозі проведуть понад місяць. Марафон назвали "Бачу! Можу! Допоможу!"

Організаторів марафону надихнув приклад Миколи Пеха – незрячої, проте активної людини, яку не лякали жодні життєві труднощі.

"Ми маємо на меті зруйнувати міф про те, що люди з вадами зору мають обмежені можливості. Бачити насправді може кожен, інколи просто треба незрячим допомогти", – розповідає організатор заїзду Ольга Фразе-Фразенко.

Впродовж мандрівки велосипедисти збиратимуть кошти для облаштування у Львові першої в Україні "Сенсотеки" – простору для дозвілля та неформальної освіти зрячої та незрячої молоді.

"У великих містах плануємо проводити акції, де навчимо співпраці з незрячими. Хочемо показати, що такі люди не виняток, а рівноправні члени сучасного суспільства", - додає співорганізаторка заїзду Марта Драпа.

Ярослав Тимчишин

Зараз ви читаєте новину «"Бачу! Можу! Допоможу!"- у Львові стартував велопробіг для незрячих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути