понеділок, 20 квітня 2015 16:30

Вінницькі військові передали додому зброю
4

Фото: Анна Бова

Сьогодні вінницькі волонтери - Олександр Смірнов, Таїсія Гайда та Юлія Піскунова звернулися до військової прокуратури міста Вінниці з проханням провести службову перевірку та покарати військовослужбовців, які наприкінці лютого передали додому заборонені речі - автомат СКС та гранату Ф-1. Тоді на блок-посту у місті Ізюм на Харківщині правоохоронці зупинили для перевірки документів автомобіль Олександра Смірнова. Чоловік повертався із зони проведення АТО, куди завозив допомогу та адресні передачі бійцям військової частини №3008. На зворотному шляху бійці попросили забрати додому речі, які їм не потрібні. Під час огляду, в тих речах правоохоронці виявили заборонені речі.

"Ми, перш ніж взяти передачі, перепитали, чи немає нічого незаконного. Нас запевнили, що там тільки особисті речі, ми повірили на слово. Передачі вже були спаковані, заклеєні скотчем, підписані - кому віддати і контакти. Хлопці самі повантажили їх у машину. Складений автомат був захований у військових чоботях у мішку Олега Вінника. Граната - у берцях, в мішку, який належав військовому Морозу", - каже волонтер.

Крім зброї, у речах бійців були 50 штук військових трусів, костюми-кікімори, форми, берці, цигарки, мішок сухих борщів і томатна паста. Волонтера добу тримали на блок-посту. Двічі проводили обшук машини, взяли пояснення, відбитки пальців та відпустили. Ведеться слідство.

"Як з'ясувалося, автомат закріплений за санінструктором частини 3008, зник ще у Вінниці. Боєць напився, речі його поїхали в АТО, а він залишився. Ще п'ять днів його шукали тут. За це він уже засуджений. Автомат його виплив в АТО, на 35-му блок-посту. Тепер нас ще й можуть крайніми зробити і звинуватити у незаконному поводженні зі зброєю. Начальник частини мені сказав, що добре, хоч один автомат знайшовся, бо є ще два зниклих автомата і два БТРа", - додає.

Проте у прокуратурі повідомили, що факт викрадення зброї військовими ще треба довести, слідство проводять харківські правоохоронці, і до Вінниці кримінальне провадження не надходило.

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі військові передали додому зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути