середа, 03 грудня 2014 18:47

Вінницькі виробники вимагають встановити чіткий графік відключення електроенергії

Вінницькі виробники вимагають встановити чіткий графік відключення електроенергії

Власники виробничих підприємств Вінниці зібрали ініціативну групу по врегулюванню відключень електроенергії. Вони протестують проти вибіркового відключення і добиваються встановлення чіткого графіку. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Дві доби підприємства не працюють. Вчора ми поприходили як завжди на вісім годин, переодягнулись і стали до роботи. Там почали плавити сировину, там різати і в цей момент вимикають електропостачання. В електромережах сказали, що це на дві години. Потім включили на 10 хвилин і виключили. Підприємство поруч спокійно працює, а ти розумієш, що можеш вилетіти з ринку. 100 робітників стоїть і чекає. Після зупинки, нам треба шість годин щоб запустити підприємство. Ми ж переживали уже відключення раніше, але тоді були чіткі графіки", - каже директор підприємства Андрій Ценделін.

Підприємці запрошували на зустріч представників місцевої влади та обленерго, але ніхто з них не прийшов.

"Ми були змушені зібратись тут і відступати не збираємось. Якщо до нас не прислухаються, то завтра ми будемо з трудовими колективами під міською радою. Нас у місті залишилось 75 підприємств. І споживаємо ми 10 відсотків електроенергії міста. Я зараховую до нас олієжир і кондитерську фабрику, які беруть стільки ж скільки всі ми разом взяті. Тому на малі підприємства припадає кілька процентів. Якби відключення робили з правильним підходом, а не так халатно, то нас могли б зовсім не відключати. Наверху ж постійно говорять про підтримку малого бізнесу, а її не видно", - міркує комерційний директор підприємства Сергій Холод.

До ініціативної групи долучилась громадська активістка Таїса Гайда.

"Ніхто нічого узгоджувати не буде, - сказали їй у електромережах коли хотіла дізнатись про графік відключень. - Вони дивляться, де перевантаження і протягом двох хвилин приймають рішення, що виключати. Вчора було кілька аварій на перехрестях, де вимкнули світлофори і не було регулювальника. В людей погоріла техніка, коли включили світло. В той же час центральна частина міста освітлюється як новорічна ялинка. Якщо в нас криза, то це має стосуватися всіх. Тому громадськість ініціює написання позовів до обленерго. Або дають графік, або почнуться акції."

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі виробники вимагають встановити чіткий графік відключення електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути