Ексклюзиви
четвер, 19 березня 2015 18:38

Вінницькі волонтери принесли до податкової зубну пасту замість податку
4

Фото: Анна Бова

 

Зубну пасту, шампунь, крупу "Артек", картоплю та цукор принесли сьогодні вінницькі волонтери податківцям. Акцію "Авансовий внесок на доброчинність" провели у зв'язку змінами у Податковому кодексі. Відтепер, всі благодійні організації, які не внесені до переліку Кабінету міністрів, зобов'язані сплачувати податок на благодійність. Президент Порошенко закон уже підписав.

"Ми прийшли в податкову не тому, що ви погано працюєте. Цією акцією хочемо привернути увагу уряду та президента. І попросити передати їм 20 відсотків від того, що нам дають люди, у державну скарбницю. Цей закон проголосували пакетом, тихенько. І ніхто не знає, як він буде виконуватися. А головне - як благодійним організаціям потрапити в той перелік Кабміну", - пояснила координатор вінницького автомайдану Таїса Гайда.

Юлія Піскунова, звертаючись безпосередньо до президента Порошенка, виклала на стіл перед податківцями пластикові тарілки. А в них - те, що принесла для оплати податку.

"20 відсотків із тюбика зубної пасти, трохи шампуню,якого нам вчора принесли бабусі. Капюшон від куртки, один носок, кілька картоплин, крупа, цукор, трохи консервованого салату. Все, пане президенти, чим радо допомагають переселенцям та бійцям звичайні українці", - сказала Юлія.

Податківці, які прийшли на зустріч із активістами, запевнили, що проти народу працювати не будуть. Бо саме на волонтерах тримається численна армія та переселенці. Запропонували співпрацю у вирішенні питання з оподаткуванням.

"Механізму виконання цього закону ще немає. Ми готові вислухати всі пропозиції від волонтерів та благодійників, запропонувати своє бачення. І все передати до громадської ради, яка діє при службі. Щоб разом відпрацювати механізм, який буде зручний і для платників податків, і для фіскальних служб. Ці пропозиції ми передамо до Кабінету міністрів", - запропонував виконувач обов'язків начальника податкової інспекції Сергій Ковальчук.

Зараз ви читаєте новину «Вінницькі волонтери принесли до податкової зубну пасту замість податку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути