Ексклюзиви
неділя, 06 вересня 2015 19:05

Вінничани стрибали на велосипедах в озеро
11

Фото: Олександр Гандзій

У Вінниці біля дамби озера в районі трамвайної зупинки "Електромережа" провели змагання з "Фан джампінгу" – стрибкам велосипедистів з трампліна у воду. Щоб перемогти треба було виконати найскладніший стрибок. Напередодні, всі бажаючі мали змогу потренуватися на зведеному спеціально до змагань пірсі з трампліном.

"В нашому місті таке проводиться вперше. Взяли участь 11 учасників. Сьогодні вони зробили по кілька тренувальних стрибків. За правилами мали зробити ще по три конкурсні, але до третього кола дійшло семеро. Хтось трохи забився, а хтось змерз, бо погода дощова і прохолодна. Велосипеди обмотали велосипедними камерами по рамах і шпицях, щоб було легше витягати з води. Всі учасники вміють плавати і додатково екіпірувалися жилетами та шоломами. За змаганнями наглядали рятувальники", - розповів організатор Микола Лановий.

Бали рахували троє досвідчених велосипедистів. Найкращим визнали Руслана Твердохліба, друге місце зайняв Сергій Савєєв, третє Ярослав Ісаєв.

"До змагань особливо не готувався, єдине, що від горілки вчора відмовився. Щоб сьогодні не заносило, - каже 27-річний учасник Ярослав Ісаєв. – У воду раніше кілька разів стрибав тільки із звичайного пірсу. Трамплін дає нові можливості для трюків. Я намагався зробити розворот на 180 градусів. Дуже сподобалось, перевірив на скільки я можу встановити контроль над собою, стрибнув усі три рази. Я підготувався найкраще з усіх – взяв свій гідрокостюм, шкарпетки".

Наймолодший учасник змагань був зобов'язаний отримати дозвіл на участь від батьків.

"Мама не була проти, тільки просила бути дуже обережним. Велосипедом я добре володію, бо вже півтора роки займаюсь екстремальними спусками. У воду сьогодні стрибав вперше. Момент перед зануренням у воду – дуже захоплююче, нічого подібного раніше не відчував", – поділився 14-річний Антон Ткаченко.

Зараз ви читаєте новину «Вінничани стрибали на велосипедах в озеро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути