субота, 31 січня 2015 19:05

Вінничани попрощалися із прикордонником Ігорем Присяжнюком
3

31 січня вінничани провели в останню путь 38-річного Ігоря Присяжнюка. Чоловік служив у Могилів-Подільському прикордонному загоні, охороняв аеропорт "Гавришівка" у Вінниці. Боронити державний кордон на Луганщині поїхав у червні. Загинув 6 серпня 2014 року біля селища Нижній Нагольчик під час виходу з Довжанського котла.

"Наші бійці проривалися із оточення. Їх обстрілювали із установок "Град", снаряд влучив в автомобіль. Тоді загинуло шість військовослужбовців з моєї частини. Серед них Ігор. Сепаратисти захоронили його там на полі битви. До пошуків могили підключили волонтерів, так вдалося знайти та ідентифікувати тіло", - розповів начальник Могилів-Подільського прикордонного загону Рустам Алієв.

Попрощатися із бійцем прийшло понад тисячу людей. Серед них - спортсмени з усіх міст України. Усі несли квіти, траурні вінки. Висловлювали співчуття рідним.

"Ігор був призером багатьох чемпіонатів України та світу по греблі. Останні 12 років ми разом тренувалися. Він був золотою людиною, мав велику силу волі. Коли поїхав в зону АТО - говорив мені, що найстрашніше там те, що звикаєш до війни. Коли мені повідомили про його смерть - було важко повірити. Весь цей час ми просто знали, що людини немає. Тепер хоч буде могила, де можна йому вклонитися. А в середині липня ми проведемо марафон із веслування в честь Ігоря", - сказав товариш Володимир Мартинов.

У Ігоря Присяжнюка залишилися батьки, брат, дружина та шестирічний син. Поховали бійця на Алеї Слави на центральному кладовищі міста.

Нагадаємо, від початку бойових дій на сході країни Вінницька область втратила 63 героя.

Зараз ви читаєте новину «Вінничани попрощалися із прикордонником Ігорем Присяжнюком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути