понеділок, 18 травня 2015 14:49

Вінничани влаштували "лежачий" мітинг проти відміни пільг

Вінничани влаштували "лежачий" мітинг проти відміни пільг


Сьогодні у Вінниці біля міської ради відбувся мітинг пенсіонерів. Вони проти зняття пільг на проїзд у громадському транспорті та підвищення тарифів на комунальні послуги.

Громадський активіст Анатолій Чайка в знак протесту проти тиску на пенсіонерів протягом години пролежав на підлозі у холі Вінницької міської ради із табличкою "Жити по-новому. У злиднях і в'язницях. Петро Порох".

"Якби я не був під захистом прокуратури мене би вже в дурдом відвезли. А так проходжу свідком по "справі беркутівців". Прийшов до міської ради, щоб показати незгоду із теперішньою владою. Коли ми вигнали банду Януковича, то хотіли зовсім іншого, очистити Київ, а потім всі сотні відправити по областях. Але змова України і Росії не допустити цього. Ми сказали "А", та ще треба сказати ввесь алфавіт. Мусимо починати знову", - каже Анатолій Чайка кореспонденту Gazeta.ua.

Із кількох сотень пенсіонерів вибрали ініціативну групу, яка відвідала заступника міського голови Андрія Реву.

"Вчора на віче ми домовились зібратись тут по питанню відміни проїзду пенсіонерам і підвищення тарифів за комунальні платежі. Я ввійшла в робочу комісію, яка пішла до Реви. Дуже тяжко було знайти спільну мову, але дечого ми добились. На сесії міської ради 29 травня поставлять питання знайти фінансування безкоштовного проїзду для пенсіонерів. Вінниці треба 143 мільйонів щоб забезпечити проїзд 60 тисячам пенсіонерів. Нехай шукають джерела, все передивляються. Є міста де, гроші знайшли, думаю і в нас можна. Я пропонувала зробити позачергову сесію, але вони мотивують тим, що треба підготуватись. Ще домовились, що міська рада звернеться до Верховної по питанню продовження дії 354-ї постанови, яка забезпечувала безкоштовний проїзд пенсіонерам. Вона до 1 червня призупинена. Також пообіцяли клопотати перед Києвом про підвищення мінімального прожиткового мініму не з 1 грудня, а з 1 липня", - каже пенсіонерка Надія Кліщук.

Пенсіонери домовились зібратись 29 травня на 10.30 біля міської ради і не розходитись допоки депутати не задовольнять їхні вимоги.

Зараз ви читаєте новину «Вінничани влаштували "лежачий" мітинг проти відміни пільг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути