неділя, 26 червня 2016 14:07

Віктор Бронюк на фестивалі польової кухні спробував самсу від переселенців
5

Благодійний фестиваль польової кухні вдруге відбувся у Вінниці. Захід присвячений повару вінничанину Тарасу Сичу, котрий загинув на Сході. У парку ім. Горького було облаштовано близько двадцяти місць для приготування страв під відкритим небом. Частували гостей професійні кухарі, байкери, монахи, переселенці з Донбасу, рятувальники та військові.

Під час дійства працювали волонтери зі скриньками для добровільних внесків. "Усього зібрали 25 144 гривні. Будемо спілкуватися з місцевими військовими частинами і разом вирішувати, що варто придбати. Скоріш за все кошти підуть на технічне забезпечення. У зону АТО його відвезуть воїни, які повернулися зі сходу України", – повідомив кореспонденту Gazeta.ua директор БФ "Подільська громада" Андрій Дручинський.

До події долучився лідер гурту ТІК Віктор Бронюк. "Вчора лише закінчилися зйомки, сьогодні знову у відрядження. До останнього не знав чи вдасться вирватися. Усе ж фестиваль пропустити не зміг. Смакував місцевою кухнею. Пробував майже все: уху від працівників МНС, самсу від переселенців з Донбасу, смажену рибу й картоплю від "Подільської Громади". Можливо на наступний рік сам спробую щось приготувати. Думаю, що в фестиваль має гарну перспективу і стане всеукраїнським", – каже Бронюк.

На фестивалі проходив показ мод у стилі "Мілітарі". Діяла виставка військової техніки. "Люди найчастіше питають яка броня, який мотор. Ось цей кугуар був чотири рази на АТО. Не раз перевертався. Це зараз його відремонтували", – каже старший солдат Коля Кравчук.

Приватний підприємець Олександр Мельничук у монахському балахоні готує каву на піску. Для нього такий захід не перший: "Ніякий я не монах. Це маскарад. Змусили одягнути балахон для кращого ефекту. Спекотно в ньому, але в мене все життя – це КВН і "Що? Де? Коли?". Все ж справа того варта. Хто не може знаходитися в АТО, повинен допомагати хлопцям тут".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велосипедистів у підгузках" пограбували в Вінниці

Зараз ви читаєте новину «Віктор Бронюк на фестивалі польової кухні спробував самсу від переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути