Ексклюзиви
пʼятниця, 30 травня 2014 01:17

Військовий вертоліт опустився до 4-го поверху і поклонився прапорам,– очевидець
5

Чим більше Росія через свої ЗМІ поширює перекручену, неправдиву інформацію, тим сильніше це консолідує суспільство. На Полтавщині все більше у містах, містечках почали прикрашати в'їздні знаки, назви населених пунктів, стовпи символікою України.

У військовому містечку курортного Миргорода пішли ще далі. Мешканці однієї із квартир, котра знаходиться на четвертому поверсі одного із дев'ятиповерхових будинків, прикріпили на балконі прапори ЄС та України.

"Українська символіка, любов до неї – це внутрішній стан людини. Після того, як на Сході терористи почали вбивати українських військових, то ми у себе у кімнаті прикріпили прапор України. Я постійно молюся, щоб в Україні наступив спокій, щоб не було війни", – розповідає Олена Муха.

За кілька тижнів вона із чоловіком вирішили прапори ЄС та України прикріпити на зовнішній стіні будинку.

"А це буквально днями чуємо потужний гул над будинком. Підійшли до вікна кухні. Воно поряд із стягами. Дивимося опускається військовий вертоліт і на рівні прапорів розвертається носом до них. Я аж злякалася. Уявляєте, на мене націлені ракети й кулемети. Машинально почала шукати на ньому знаки розрізнення. Дивлюся, та наш же – рідний, український. Військовий вертоліт опустився за кілька метрів від будинку, завис на рівні 4-го поверху і поклонився прапорам. Він опустив ніс донизу, а потім розвернувся і полетів у сторону аеродрому. Навіть не уявляєте, як нам стало приємно від цього жесту військових. Багато знайомих не проти наслідувати наш приклад. Але реально прапор України знайти в магазині важко. Один наш сусід замовив його через Інтернет за 140 гривень", – пояснює жінка.

Мешканці будинку зараз розмалювали й лавку біля під'їзду у кольори українського прапора. Навіть на собаку Тузика, улюбленця місцевої дітвори, Олена Муха почепила на ошийник жовту стрічку.

Зараз ви читаєте новину «Військовий вертоліт опустився до 4-го поверху і поклонився прапорам,– очевидець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути