Ексклюзиви
вівторок, 18 серпня 2015 18:23

Вийшла книга про легендарного прикордонника Ігоря Момота, який загинув у АТО
6

Фото: Оксана Прітченко

У Черкасах видали книгу про українського прикордонника Ігоря Момота, який загинув торік 11 липня під Зеленопіллям під час ворожого обстрілу "Градами". З початку АТО полковник очолював мотоманеврену групу Державної прикордонної служби на Сході. Нагороджений званням генерал-майора посмертно. Черкаський журналіст Андрій Кравець написав книгу "Генерал Момот: наш міф", щоб увічнити пам'ять про військового. Це книга спогадів друзів Ігоря Федоровича.

Презентація відбулася 18 серпня у Навчальному центрі Держприкордонслужби України у Оршанці під Черкасами. Дату для презентації вибрали не випадково, в цей день Ігорю Момоту виповнилося б 50 років.

"Ще жоден генерал в незалежній Україні не отримав своє звання за реальні бої, крім Ігоря Момота. Всі знайомі і друзі Ігоря, з ким я спілкувався, говорять про позитивну ауру цієї людини. Він був відданим своїй справі, постійно був в епіцентрі подій, в гарячих точках. Чоловіку запропонували гарну посаду в Харкові, але він залишився в зоні АТО, бо не міг покинути своїх 500 бійців. Він був фаталістом, вірив, що долю не змінити. Саме життя Ігоря Федоровича пронизане досить знаковими фатальними подіями. Багато його друзів досі не видалили його мобільний телефон зі своїх контактів. В пам'яті людей він досі живий", - говорить Андрій Кравець.

Допоміг видати книгу Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА, який товаришував з Ігорем Федоровичем. Обкладинку безкоштовно намалювала польська художниця Беата Куркуль. Перші примірники відправлять на передову в АТО.

"Книга не є суто автобіографічною. Він став частиною історії і це проходить через весь текст. Я хотів написати таку книгу, яку читав би Ігор Федорович. Буде презентація в зоні АТО, де його всі знають і поважають", - розповідає Кравець.

Зараз ви читаєте новину «Вийшла книга про легендарного прикордонника Ігоря Момота, який загинув у АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути