четвер, 07 травня 2015 16:16

На Вінниччині згоріла школа від удару блискавки
2

Фото: фото надане прес-службою МНС у Вінницькій області

У селі Кармелюкове Жмеринського району згорів дах загально-освітньої школи. Будівля зайнялася від удару блискавки. Задимлення побачили селяни о 6.30 ранку, які їхали на ринок у райцентр.

"До школи збіглося усе село. Батьки і старші школярі виносили на вулицю парти, комп'ютери, зошити, журнали, шкільні дошки. Все, що можна було врятувати. Напроти школи хата стояла пусткою, то все туди затягували, щоб дощ не намочив" - розповідає секретар сільської ради села Кармелюкове Зіна Рознюк.

За словами очевидців, рятувальники приїхали за 40 хвилин. Затрималися, бо в той час гасили пожежу у Жмеринці. Згодом ліквідовувати пожежу в школі їм допомогли ще сім пожежних бригад з Літинського та Барського районів. Вогонь ліквідували за дві години.

"Вогонь знищив шиферний дах, дерев'яне перекриття, три навчальні класи. Один – пошкоджено. Причиною пожежі став удар блискавки. Школа була оснащена громовідводом, але він був несправний. Головне, немає ні загиблих, ні постраждалих." - говорить Олександр Кузь з прес-центру обласного управління МНС.

Школа довоєнного часу. Побудована 1939 року. Цього року у ній навчалося сто дітей. Два шкільні автобуси підвозили учнів на навчання з сусідніх сіл.

"До вівторка навчання в школі припинене. До того часу класи розмістимо у будинку культури, будівлі бібліотеки і в конторі колишнього сільгосппідприємства. Приміщення пустувало десять років, - додає Рознюк. - Поки невідомо чи буде продовжено навчання у школі після пожежі з вересня. Проведемо експертну оцінку, бо ремонт доведеться проводити капітальний. Від води ще й стеля впала. Дуже шкода, бо тільки недавно будівлю осучаснили, вікна пластикові встановили. Місцеві фермери допомагали".

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині згоріла школа від удару блискавки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути