четвер, 21 травня 2015 15:06

В Вінниці оформляють особливі квитки на проїзд
5

Із 1 червня відміняється безкоштовний проїзд у громадському транспорті Вінниці. Щоб їздити безкоштовно потрібно оформити проїзний квиток. Оформлення квитків вже майже закінчується. Люди отримують два види квитків: постійний і тимчасовий. Тим, хто не отримає проїзного проїзд за будь- якими іншими документами буде заборонений.

"Оформлення таких проїзних новинка в Україні. Їх видають на постійній основі та тимчасовій. Постійні будуть жовті, тимчасові — голубі, це ті які видаються інвалідам 2 та 3 груп. Усі проїзні будуть іменними, матимуть фото і код за яким пасажир має пільговий проїзд, - каже керівник центру адміністративних послуг "Прозорий офіс" відділення Вишенка Олександр Кравець. - Вперше робимо ревізію всіх пільговиків, також будемо відсіювати пільговиків з інших районів. У Вінниці чимало людей, які прописані в інших районах, селах, а користуються благами обласного центру. Так не буде, якщо людина їздить з району і має право на пільгу, тоді район має цільово виділити кошти на проїзд. Це перший крок до картки вінничанина. Друге — це те що місто має найкращі автобуси, тролейбуси, трамваї, але компанія збиткова. Це при тому, що транспорт їздить переповненим".

На кожного пільговика в прозорому офісі виділяють 13 хвилин. Пільговиків фотографують особисто працівники офісів і допомагають заповнити анкету.

"Іноді обслуговування займає до 20 хвилин. Спеціально для відвідувачів почепили дзеркало, жінки поправляють зачіску, фарбують губи, - каже Кравець. - Чоловіки теж поправляють себе, до того ж фотоапарат один на все відділення. Черги були в перші дні, тоді люди масово кинулися оформляти документи. Зараз приходять лише зранку. В 17 годині нікого нема. Хоча оформлення документів на проїзді спеціально продовжив до 17.30. В нас на центр зареєстровано 17 тисяч пільговиків. Думаю проїзні отримають 14 тисяч. Частина інвалідів 1 групи — лежачі. А на них також раніше виділялись групи. Ще новинка — для інвалідів, які потребують супроводу будуть на проїзному ставити відповідну помітку. Людина яка їде разом з цим інвалідом матиме право на безкоштовний проїзд. Але якщо їде без інваліда, то платитиме".

Зараз ви читаєте новину «В Вінниці оформляють особливі квитки на проїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути