середа, 18 березня 2015 15:30

У США проходять виставки фотографій українського військового госпіталю
24

Фото: Роман НЕДІЛЬКО

 15 березня у США розпочалася серія фотовиставок полтавського волонтера Романа Неділька. Фотографії робив у Дніпропетровському воєнному госпіталі, яким опікується вже півроку. Туди постійно привозять поранених воїнів. На фото в основному - життя відділення хірургії госпіталю.

 Організувала фотовиставку українська діаспора з міста Рочестер. Вона передавала аптечки Полтавському батальйону небайдужих. Тетяна Рожкова із батальону розповіла про Рому представникам діаспори. Вони подивилися на фото у фейсбуці. Захотіли зробити виставку.

 "Кожного разу, коли привозиш допомогу у відділення хірургії та реанімації, потрібно робити технічний фотозвіт: куди і що привезли. Крім таких фото, хотілося показати загальну картину госпіталю. Щоб люди відчули, як там насправді. Що допомога потрібна не просто так. У той же час не хотілося передавати всі жахи війни. З цієї причини фото поранених не робив. Крім тих звичайно, коли вони просили зробити напам'ять. В основному - це життя відділення хірургії госпіталю. Дивовижне місце: на тлі розрухи і занепаду, там панує атмосфера людяності і співчуття. Це дуже важливий фактор, що допомагає одужувати швидше", - розповів Неділько.

 Фотографії для виставки Роман Неділько відбирав сам. До кожної зробив невеличкий опис. Емейлом відправив організаторам. У Штатах фото роздрукували й оформили.

 Виставка пройде ще у двох американських містах — Сіракузах та Буфало. Паралельно проходитимуть благодійні ярмарки. Вилучені кошти з таких заходів діаспора пересилає на допомогу бійцям.

Зараз ви читаєте новину «У США проходять виставки фотографій українського військового госпіталю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути