понеділок, 25 травня 2015 18:46

В річницю президентсва Порошенко отримав попередження від автомайданівців
5

Фото: Анна Бова

25 травня вінницькі автомайданівці навідалися до обласної міліції, прокуратури, міської ради, центрів адміністративних послуг, аби передати через них звернення до Президента Порошенка. Основні вимоги - проведення реформ, закінчення війни та виведення країни з кризи. Скрізь активістів привітно зустрічали, реєстрували звернення, обіцяли розглянути та передати за призначенням. На фасаді адмінбудівель активісти залишали наліпки із листом до президента, з яким можуть ознайомитися вінничани.

"Рік пройшов, як вибрали ми президента, і вже рік ми живемо без реформ. Один із керівників польського уряду сказав, що кожен день діяльності уряду на один відсоток зменшує ймовірність реформ, і через 100 днів ймовірність реформ дорівнює нулю. Тому хочемо нагадати президенту, що активісти по всій країні не розрізнені, що вони об'єднані, і не тільки автомайдани, а всі громадські організації між собою координуються. Це в нас така попереджувальна акція. Якщо й надалі країна не розвиватиметься, то ми швиденько скоординуємося і приїдемо в Київ, будемо продовжувати спільну акцію там", - сказала координатор вінницького автомайдану Таїсія Гайда.

Останнім пунктом реєстрації звернення до президента була обласна державна адміністрація. Проте міліція не пропускала активістів у фойє приміщення. Чому не пускають волонтера, який щотижня на власному автомобілі возить на схід допомогу бійцям, міліціонер не пояснив. За кілька хвилин до автомайданівців вийшов начальник відділу звернень громадян ОДА Віталій Кудринецький.

"Я не відповідаю за пропускну систему. Але звернення прийму. До вечора воно буде в керівництва", - сказав Кудринецький.

На завершення акції, автомайданівці на площі Героїв Небесної сотні роздали перехожим листи, які адресували Порошенку.

"Сподіваємося, що влада почне хоч трошки рухатися. Бо зараз вони думають, що суспільство заспокоїлося, суспільство зайняте війною, волонтерською допомогою, тому можна розслабитися і робити ті справи, які робив Янукович. Ми хочемо показати, що насправді ми не допустимо повернення в 2010-2013 рік, і дуже пильно за ними слідкуємо. І з сьогоднішнього дня вже будемо рахувати не місяцями, не роками, а днями й часами кількість і якість їхньої роботи", - додала Таїсія Гайда.

Аналогічні акції автомайдани разом з іншими громадськими організаціями провели сьогодні у більшості обласних центрів України.

Зараз ви читаєте новину «В річницю президентсва Порошенко отримав попередження від автомайданівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути