пʼятниця, 13 червня 2014 12:01

У Полтаві сплюндрували пам'ятник Небесній Сотні

У Полтаві сплюндрували пам'ятник Небесній Сотні
Пам'ятник Небесній Сотні у Полтаві

  У ніч на 13 червня у Полтаві невідомі обмалювали жовтими та чорними фарбами пам'ятник Героям Небесної Сотні, спереду великими літерами написали - "Русь". Близько 11.00 до постаменту зійшлися активісти місцевого Майдану. Переконані, у місті з'явилися проросійські сили.

  "Не треба думати, що на Сході війна, а у Полтаві все тихо. Те, що вночі вандали спаплюжили цей постамент, яскраво доводить, що у місті є проросійські люди, або ж заїжджі прихильники Росії", - заявив один з активістів.

  Полтавці збираються власними силами очистити меморіал від фарби та відновити зіпсований малюнок на якому зображені загиблі герої Майдану.

  У обласній міліції повідомили, за фактом вандалізму порушили кримінальне впровадження.

  "Будемо ретельно розслідувати цей інцидент. На місці події вже працює керівництво міського управління міліції. Просимо до пошуків зловмисників долучатися усіх небайдужих людей, хто має, хоч якусь інформацію. Знаємо, що навпроти постаменту є відеокамера. Вона на балансі міської ради і зараз ми вже направили звернення, щоб нам надали усі відеоматеріали останньої ночі. Хоча встановити людей, які це зробили буде все рівно нелегко. Бо на відео скоріше всього можна буде розпізнати лише силует", - повідомив Юрій Сулаєв з обласної міліції.

  Нагадаємо, на місці пам'ятнику Героям Небесної Сотні, раніше стояв постамент Леніну. Його активісти Майдану звалили 21 лютого. Основу пам'ятника місцеві художники розмалювали в українському стилі — зобразили загиблих героїв та розписали постамент віршами.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві сплюндрували пам'ятник Небесній Сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути