середа, 28 січня 2015 16:28

В Одесі малюють і продають янголів на лікування "кіборгів"
3

В Одесі організували незвичайну акцію для збору грошей пораненим "кіборгам". Художниці Марина Яндоленко та Лілія Клімова разом з небайдужими городянами малюють і продають картини із зображеннями янголів. Готові роботи виставляють у "Фейсбук". Марина розповіла кореспонденту Gazeta.ua, що охочих долучитися до благодійності чимало.

"Вчора прийшла мама з дочкою, у мами брат на війні. Вони купили картину, а дочка залишилася малювати. Буває приходять оператори, щоб відзняти про це сюжет, але після побаченого теж починають творити", - зазначила вона.

Техніка написання картини оригінальна, подібна до народної ікони: використовують дерев'яні дощечки, спеціальну ґрунтовку та фарби. Учасники акції платять за матеріали символічну ціну — 10 гривень. Фарби безкоштовна надає Марина Яндоленко.

"Ми звернулися у декілька магазинів, але всі мовчать, немає грошей. Тому вирішили: хто, як не ми. Наша мета — допомогти духовно і морально", - додала організатор. Стартова ціна кожної роботи становить 300 гривень. Ініціатори зізнаються, що все залежить від бажання людини.

"Наприклад, одна жінка із Швейцарії купила за 100 доларів. Ці гроші одразу перераховують на картку волонтерів, які займаються пораненими у госпіталі. Купують і по 2 тисячі гривень. Уже вдалося зібрати близько 5 тисяч гривень", - сказала Яндоленко. Картини, які вже придбали, віддадуть власникам пізніше. Спочатку планують провести загальну виставку усіх робіт.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі малюють і продають янголів на лікування "кіборгів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути