четвер, 08 травня 2014 19:30

У Криму свинина коштує 100 грн., молоко - 18 грн.

У Криму свинина коштує 100 грн., молоко - 18 грн.
Фото: gastronom.ru

На полицях кримських супермаркетів з'являються російські товари, але вони дорожчі від українських наполовину. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла жителька Сімферополя Ольга Білоус.

"Сьогодні в магазинах побачила молоко торговельних марок "Сироєдово", "Волгоградське" "Мілк". Його завозять з Росії. Ціна значно вища, ніж в Україні. Літр молока коштує від 15 до 18 гривень. Молоко українських виробників коштувало від 9 до 13 гривень. Також суттєво подорожчало м'ясо. Ціна на свинину вже 100 гривень за кілограм. Хліб подорожчав на гривню", - пояснила Білоус.

З'явилися також виключно російські товари: тульські пряники продають в магазинах по 7 гривень за штуку.

"Також завезли російські макарони, крупи і ковбасу, вони теж дорожчі за українські. Сьогодні я купила стандартний набір продуктів на тиждень виявилось, потратила на 185 гривень більше ніж зазвичай", - пояснила Білоус.

Чиновники Криму заговорили про підняття цін найближчим часом.

"Зараз у Криму ми маємо дешеві і якісні продукти, поставлені з України. Там добре працюють українські мережі. Тотальний прихід наших компаній просто призведе до помітного підвищення цін", - каже міністр РФ у справах Криму Олег Савельєв.

Крим не може існувати без української продукції. Завезення продуктів харчування через порт призведе до дефіциту продуктів на прилавках.

"Щоб забезпечити півострів продуктами треба збирати вдвічі вищі врожаї ніж зараз там збирають. Торік півострів зібрав 673 тисячі тон зерна, а для споживання потрібно 1,2 мільйни тонн зерна, - пояснює Марія Колесник з консалтингової агенції AAA. - Із завезенням продовольства на півострів через кримські порти також можуть виникнути проблеми, тому що вони орієнтовані на завантаження зерна, а не на вивантаження. Для того, щоб вони змогли приймати зернові вантажі, необхідні масштабні інвестиції, яких навряд чи варто очікувати цього року".

Зараз ви читаєте новину «У Криму свинина коштує 100 грн., молоко - 18 грн.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути