Ексклюзиви
четвер, 26 травня 2016 14:55

"Укроборонпром" прискорить виробництво бронетранспортерів БТР-4

Державний концерн "Укроборонпром" зможе швидше посилити українську армію сучасними БТР-4 завдяки потужностям ДП "Житомирський бронетанковий завод".

Як повідомляє прес-служба Концерну, фахівці підприємства вже успішно освоїли виробництво корпусів для цієї техніки. Наступний етап – повне виробництво бронетранспортерів БТР-4.

"Сучасна та потужна легкоброньована техніка повністю українського виробництва швидше надходитиме до ЗСУ. "ЖБТЗ" вже відпрацював технічну документацію бронемашини. У найближчих планах підприємства – держвипробування та поставка БТР-4 на потреби МОУ, Нацгвардії та інших силових структур для посилення обороноздатності країни. Відтепер "Укроборонпром" зможе виготовити ще більше БТР-4 за держзамовленням", - заявив генеральний директор Концерну Роман Романов.

"Бронетранспортер БТР-4Е – суто українська розробка, яка гідно конкурує зі світовими аналогами. Вітчизняний зразок легкої броньованої техніки має потужне озброєння, значну швидкість і надійний захист екіпажу. Майже 80 БТР-4Е посили українське військо під час бойових дій на Сході країни", - йдеться у повідомленні.

Днями Президент України нагородив розробників БТР-4Е Державною премією України в галузі науки і техніки. Почесну відзнаку отримали фахівці ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова", яке входить до складу ДК "Укроборонпром".

Автор: Андрій Кравченко
  БТР-4 на Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати)
БТР-4 на Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати)

Довідка Gazeta.ua. Колісні бронетранспортери БТР-4 розроблені Харківським КБ ім. Морозова (ХКБМ). Серійний випуск машин був налагоджений у 2011 р. на виробничій базі ХКБМ у співдружності з ДП "Завод ім. Малишева" (Харків).

БТР-4 призначений для транспортування особового складу мотострілкових підрозділів та їхньої вогневої підтримки в бою. БТР використовується для оснащення підрозділів, здатних вести бойові дії в різних умовах, у тому числі в умовах застосування противником зброї масового ураження.

БТР може бути базовою машиною для оснащення спеціальних сил швидкого реагування і морської піхоти, виконувати поставлені завдання як удень, так і вночі, в різних кліматичних умовах, на дорогах з різним покриттям і в умовах повного бездоріжжя. Діапазон робочих температур навколишнього повітря від -40 до +55° С. На базі БТР-4 створені: командирська машина БТР-4К, бойова розвідувальна машина БРМ-4К, ремонтно-евакуаційна машина (БРЕМ), машина вогневої підтримки МВП-4К, командно-штабна машина БТР-4КШ, броньована санітарно-евакуаційна машина БСЕМ-4К та ін.

Зараз ви читаєте новину «"Укроборонпром" прискорить виробництво бронетранспортерів БТР-4». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути