четвер, 06 березня 2014 23:21

Українські військові перекрили трасу Сімферополь-Мелітополь

Українські військові перекрили трасу Сімферополь-Мелітополь
Фото: wikipedia.org

Трасу стратегічного значення Сімферополь-Мелітополь вдалося перекрити українським військовим і не пропустити російських козаків на Херсонщину.

Як повідомляє ТСН, бійці 79-ї аеромобільної бригади влаштували блокпост на найвужчому місці траси між озером Сиваш з одного боку та низкою менших озер з іншого.

Вояки розповіли, що питання стояло про кілька годин або навіть про годину, адже у цьому районі вже з'явилися так звані російські "казачки", які хотіли поставити тут свій блокпост. У такому випадку українським військовим було б набагато важче захищати цей об'єкт.

На блокпості достатньо бронетехніки, хлопці надійно окопалися. Крім того, всі бійці мають піднесений настрій, оскільки місцеві жителі сприймають їх як захисників і допомагають їм, чим можуть.

"Населення дуже підтримує нас: і дрова для обігріву особового складу, і обладнання є, і батарейки на ліхтарики, також харчі. Це дуже сильно підтримує наш особовий склад. Ми не падаємо духом, сподіваємося на все найкраще", - запевнив військовослужбовець 79-ї аеромобільної бригади Микола Васюра.

Перших так званих російських "казаків" українські військові бачили у сусідньому селі Чонгар, проте їхній блокпост розташований трохи далі від села.

Присутність "казаків" дуже не подобається місцевим мешканцям. До того ж, як виявилося, вони живуть на нейтральній смузі.

Вже завтра, 7 березня усі місцеві мешканці збираються до росіян з вимогами йти геть, адже на своїй землі вони хочуть жити мирно і спокійно.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові перекрили трасу Сімферополь-Мелітополь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути