понеділок, 14 листопада 2016 16:58

Учасників АТО застрахують за рахунок міста

Учасників АТО застрахують за рахунок міста

У Вінниці запроваджують страхування для військовослужбовців, які беруть участь у бойових діях в зоні АТО. Оплачувати страхові поліси буде міська рада. На це місто планує витратити біля 1 млн грн.

"Подібного страхового продукту в Україні ще не було. Розробимо таблицю з видами поранень і сумами відшкодувань. Від зламаного пальця до втрати кінцівки. Сума відшкодування від 5 до 50 тис. грн. Плануємо прописати термін виплат - 5 днів на розгляд випадку і 3 дні на виплату," - розповів кореспонденту Gazeta.ua представник муніципальної страхової компанії Геннадій Крамар.

Страхових виплат позбавлять військових, які перебували у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння та самогубців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протез руки для бійця створили на 3D-принтері

"До кінця цього року всі солдати, які зараз служать у зоні АТО можуть приходити до департаменту соцзахисту для отримання допомоги на лікування. З 1 січня 2017 року вони будуть отримувати відшкодування через ту страхову компанію, яка виграє тендер", - розповіла директор Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Лариса Попова.

Військові будуть укладати договір зі страховою компанією, де прописані всі можливі ризики і умови відшкодування. Проект рішення буде розглянутий на черговій сесії міськради. Його вже обговорили на більшості депутатських комісій і висловили підтримку.

Протягом 2014-2016 років 89 вінничан були поранені на Донбасі і отримали допомогу від міста - 25 тис. грн. Родичі 21 загиблого воїна отримали по 100 тис. грн.

Учасники бойових дій Вінниччини та їх діти зможуть навчатися безкоштовно на заочній формі навчання. Про це йшлося на засіданні постійної комісії обласної ради з питань освіти, культури, сім'ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини.

Зараз ви читаєте новину «Учасників АТО застрахують за рахунок міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути