Ексклюзиви
вівторок, 17 лютого 2015 14:21

У виставі про Василя Симоненка Януковича показали царем Плаксієм
10

Фото: Андрій ЧЕРНЕГА

16 лютого у Черкасах показали прем'єру поетичної містерії "Тиша і грім Василя Симоненка". Вона присвячена 80-річчю поета Василя Симоненка. У виставі поєднане життя поета та події Майдану. Режисер — майданівець Олександр Бондаренко.

"Вистава присвячена 80-річчю Василя Симоненка та подіям Майдану. Сценарій писали швидко. З акторами ми дружимо, тому не довелося їх довго вмовляти. У першій частині ми побачили Тараса Шевченка, Лесю Українку, Івана Франка, Василя Симоненка — вони живуть в нас, як наші батьки, діди, діти. Весь час ми про них забуваємо, але коли припече, то звертаємось до них" , — говорить режисер-постановник вистави Олександр Бондаренко.

У другій дії відтворили сучасність. До зали вибіг режисер з акторами у камуфляжі та шинами в руках. Виступи творчих колективів доповнювали відеоряд із царем Плаксієм – Януковичем. Зал бурхливими оваціями підтримав виступ "Голосу Майдана" — Володимира Гонського. Він виконав композиції "Україно, ти моя молитва", "За свободу". А потім всі разом заспівали Гімн України.

"Це було б великою неповагою до Василя Симоненка і до того, що відбувається зараз у нас в країні. І зараз ми як ніколи маємо підтримувати один одного, бути одним кулаком, який відіб'є напади агресорів. Тому я з радістю працював. Сашко Бондаренко три тижні тому запропонував мені зіграти, і я погодився", - каже Олександр Кузьменко, актор Черкаського драматичного театру, який зіграв Івана Франка.

Симоненка у містерії зіграв черкаський актор Максим Рижевол.

"Дуже гарно, що він воскресає в кінці, в сучасності з Майданом, так як і воскресла Україна. І цікаво, що Сашко Бондаренко поставив події Майдану в один ряд з українськими геніями. Симоненко – геніальний наш черкаський письменник, його цитували на Майдані. Для себе я відкрила по-новому черкаські колективи: "Буднітай", "Спадщину", троїстих музик", - говорить Леся Островська, директор музейно-етнографічного комплексу "Дикий хутір".

Виставу планують показати ще 3 і 10 березня.

Зараз ви читаєте новину «У виставі про Василя Симоненка Януковича показали царем Плаксієм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути