Ексклюзиви
субота, 07 листопада 2015 11:42

У Вінницькій області створили сім відділів Національної поліції

У Вінницькій області створили сім відділів Національної поліції


Від сьогодняшнього дня Управління МВС України у Вінницькій області припиняє свою діяльність. Його замінить Головне управління Національної поліції у Вінницькій області. Замість 27 райвідділів міліції буде 7 базових відділів поліції. Працівники міліції пишуть рапорти на звільнення з колишнього формування і на влаштування до нового. Про це кореспондент Gazeta.ua дізнався від т. в. о. начальника Управління МВС України у Вінницькій області Сергія Кримчука.

"Працівники розуміють, що прийшов час змін і готові працювати у новій структурі. Скоро вони почнуть проходити атестацію. Скільки це займе часу невідомо. Серед тих, хто пройде атестацію, проведемо конкурс і укомплектуємо управління та відділи Національної поліції в області. Заохочує впевненість у тому, що мінімальна оплата буде вищою – 6 тисяч гривень проти теперішніх 2,5 тисяч. Нові зарплати будуть закладені у бюджет з нового року. Це стимул для нинішніх міліціонерів переходити у нову структуру", - сказав Кримчук.

Базові кущові відділи створять у Вінниці, Жмеринці, Тульчині, Могилеві-Подільському, Хмільнику, Бершаді та Гайсині. Вони матимуть підрозділи патрульної служби, матеріально-технічного забезпечення та групи швидкого реагування. В інших райцентрах залишаться чергова частина, слідчі, кілька оперативників і дільничі. Там будуть займатися тільки не тяжкими правопорушеннями.

"Для працівників Національної поліції готують нову форму. Вона буде світло-сірого кольору. Має фасон більш сучасніший від нинішнього, ще радянського зразка", - зауважив Кримчук.

Нагадаємо, 7 листопада 2015 року вступає в дію Закон України "Про Національну поліцію". Частина діючих працівників міліції буде назначена "тимчасово виконуючими обовязки" на посади у відповідних органах Національної поліції.

Зараз ви читаєте новину «У Вінницькій області створили сім відділів Національної поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути