Ексклюзиви
четвер, 01 жовтня 2015 10:31

У Вінниці землю відведену для учасників АТО роздали тільки офіцерам

У Вінниці землю відведену для учасників АТО роздали тільки офіцерам

Вінницькі волонтери та солдати вимагають від міської влади встановити чіткий порядок розподілу земель серед учасників бойових дій. Про це кореспондент Gazeta.ua дізнався на зустрічі активістів із заступником вінницького міського голови Сергієм Тимощуком.

"1300 бійців АТО в місті Вінниці знаходяться в черзі на отримання земельної ділянки. Ніхто їм конкретно не може сказати чи буде їм щось з тієї черги чи ні. Кажуть: приходьте, дзвоніть. Хіба це відповідь. Ми зібралися і прийшли до міської ради, щоб добитися прозорого механізму розподілення землі між цими людьми. Створити групу, яка буде це відкрито робити", - повідомила активістка "Автомайдану" Таїса Гайда.

Чиновник пообіцяв передати питання і пропозиції до комісії по розподілу земельних ділянок між учасниками бойових дій, що діє при міській раді.

"Коли я звернувся до міської ради з приводу земельної ділянки, то мене тільки зареєстрували і відписались: ви знаходитеся у списку 3-592. Що це значить. Коли почав допитуватись, дізнався, що цих списків є 15. От ними і маніпулюють. Треба відкрити цю інформацію, ми б знали приблизно динаміку, механізми і терміни отримання землі. В першу чергу мають іти сім'ї загиблих, поранених, а далі — решта, в порядку надходження заяви. Ми згодні чекати, але щоб це працювало. Недавно роздали 70 ділянок. Я знаю хлопців, які ще в листопаді минулого року зареєструвалися. Були п'ятим і дев'ятим, але нічого не отримали. Натомість маємо інформацію, що землю роздали тільки офіцерському складу, які без участі рядового і сержантського складу домовились із місцевою владою", - обурюється вінничанин Валерій Точальський, рік воював добровольцем в частині №3008.

Нагадаємо, що право на безоплатне отримання земельної ділянки учасниками бойових дій гарантується Земельним кодексом України. Для цього бійці, які не отримували землю раніше, мають надати документ, що засвідчує їхню участь в АТО.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці землю відведену для учасників АТО роздали тільки офіцерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути