середа, 18 листопада 2015 17:51

У Вінниці почали відзначати День Гідності та Свободи

18 листопада у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва відбувся концерт до Дня гідності та свободи. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів учасник АТО Олександр Суботін.

"Свобода повинна проявлятись у можливості робити конкретні справи. Зараз час коли ми повинні показати, що ми господарі на своїй землі і вільно розпоряджаємось своїм життям. Військові повинні залишатися поза політикою, але як громадяни я підтримував боротьбу за правову державу, яка велась на Майдані. З початком війни виконував обов'язки у протистоянні з агресором. Я бачив дітей на Донбасі, вони відрізняються від своїх батьків. Спілкуються через інтернет і бачать як живуть інші, тому хочуть змін. Якщо наші діти приймають участь у таких концертах щиро, то ми будемо мати гарне майбутнє", - розповів кореспонденту Gazeta.ua учасник АТО Олександр Суботін з полку зв'язку.

На сцені виступили близько 70 учнів з вокальних, театральних, танцювальних студій палацу дітей та юнацтва.

"До виступу готувалися протягом року. Для супроводу змонтували відео-ролики, які показують трагічні події у Києві на Майдані і на Донбасі. Крім виступів, діти подарували присутнім військовим обереги — ляльки-мотанки, які виготовили вихованці гуртків образотворчого мистецтва", - каже заступник директора палацу дітей та юнацтва Наталя Підлісна.

Нагадаємо, День Гідності і Свободи був запроваджений указом Президента України від 13 листопада 2014 року. Покликаний вшановувати події Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці почали відзначати День Гідності та Свободи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути