четвер, 13 жовтня 2016 16:56

У працівниці фермера-рабовласника виявили туберкульоз
15

Фото: Тетяна САРАХАН

Лікарі Немирівської райлікарні рятують 30-річну жінку від двостроннього запалення легень, яку привезли з ферми, де більше 100 чоловік працювали за баланду на яблуневих садах.

Сьогодні лікарі з'ясували додатково, що у жінки відкрита форма туберкульозу. Наполягають перевірити усіх робітників. Про це повідомив Gazeta.ua сільський голова села Вищої Кропивни Немирівського району Володимир Мельник.

"Зараз власник має організувати це обстеження. Його працівники, тому хай шукає транспорт і везе людей на медогляд в Немирів. Я вже повідомив бригадира про це. Пообіцяв, що докладе керівництву" - сказав Володимир Мельник.

Нагадаємо, вчора у селі Вища Кропивна Немирівського району Вінниччини працівники СБУ викрили фермера, який тримав у рабстві 103 безпритульних. Змушував їх непосильно працювати, а годував баландою.

Чоловіки і жінки спільно жили у бараках. Їх годували кашами та супами. У крупах знайшли черв'яки та масово завелася міль. В одної жінки загострився панкреатит. Два дні поспіль жінка не встає з ліжка.

"Казала бригадирці, що шлунок болить. Попросила привезти ліків. Вона відвернулася, ніби й не почула. А ми їли одні крупи, м'яса чи консервів і не бачили. Просили в рахунок зарплати привезти щось краще, не слухали. Тільки й називали нас бригадою дебілів, - каже Тетяна Корба з села Кропивна Новоград-Волинського району Житомирщини. - Поряд дівчина лежала з температурою до 40 градусів. На неї ніхто й уваги не звертав. Вся горіла, але мусила вставати і йти збирати яблука. Їй пощастило, що СБУ виклало "швидку" та відвезли на район.

Читайте також: Невідомі в масках 2 години катували сім'ю бізнесменів

Люди жили у шести бараках без ремонту. Схожі на хліви. У кімнатах щільно розставлені старі ліжка на пружинах з брудними матрацами та подушками без білизни. Усі сподівалися, що в кінці сезону фермер розрахується за роботу, тому й терпіли жахливі умови.

"Ці люди до мене ні разу не зверталися, що їх хтось ображав. На цій фермі величезний потік людей. Мене сюди не пускали. Тут приватна територія, то я й не міг бачити, в яких умовах тут люди працюють і живуть, - каже Володимир Мельник.

Зараз ви читаєте новину «У працівниці фермера-рабовласника виявили туберкульоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути