пʼятниця, 01 серпня 2014 12:39

У Полтаві встановили тимчасовий меморіал Героям Небесної сотні
2

Фото: Таміла МИХЕЄВА

 У Полтаві, навпроти обласної держадміністрації по вулиці Жовтневій, встановили тимчасовий меморіал пам'яті Героїв Небесної сотні. На його облаштування витратили близько 10 тисяч гривень благодійних коштів.

 "Створити у Полтаві пам'ятний меморіал Небесної сотні вирішили відразу, після кривавих подій на Майдані. Під час одного із віче люди одноголосно підтримали це рішення й розпочали збір грошей. Допомогли й місцеві меценати, - розповідає Іван Минак, член ради "Майдан". - Як буде виглядати постійний комплекс, поки вирішуємо. Проводимо конкурс на кращий ескіз. Коли його оберемо, почнемо визначатися з місцем встановлення конструкції. Збір коштів на спорудження пам'ятного комплексу наразі триває".

 Місце встановлення тимчасового меморіалу обирали місцеві активісти.

 "Під час Майдану на цьому місці, де зараз меморіал, стояв намет активістів спротиву. Проходили віче, саме сюди люди приносили їжу та речі, щоб передати на Київ. Тому логічно, що меморіал встановили тут", - додав Минак.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві встановили тимчасовий меморіал Героям Небесної сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути