Ексклюзиви
понеділок, 03 листопада 2014 13:58

У найбільшому центральному парку Львова запустили рейковий велосипед
5

Фото: надані організаторами

3 листопада, в неділю, усі охочі мали нагоду прокататися на першому львівському рейковому велосипеді у парку Знесіння, на вулиці Нововознесенській. Це проект, який втілили разом адміністрація парку та волонтери зі Львова та Німеччини.

"У Німеччині багато міст, де у парках можна покататися на такому рейковому велосипеді, це додаткова атракція, яка приваблює туристів і місцевих у парки. Але їх встановлюють великі компанії, які їх виготовляють і обслуговують", - каже німецька волонтерка Сюзанна Корнет. Вона разом із Пеггі Ладе запропонували таку інновацію у львівському парку, який знаходиться майже в центрі міста.

Велосипед змонтував львівський майстер-інженер Олександр у вигляді легкої рами на чотирьох колесах. Конструкцію зробили за тиждень, а приводиться в рух велосипедними педалями. Велосипед їздить по маршруту історичної колії – довжиною 8 кілометрів, котра діяла колись і сьогодні також проходить територією парку.

Велосипед їздитиме не щодня, адже по колії досі курсує поїзд, який з'єднує львівські станції. Організатори кажуть, що треба узгоджувати час руху ровера і поїзда із диспетчерами. Планують наступного року вирішити це питання, аби на велоровері у львівському парку можна було прокататися щодня.

Зараз ви читаєте новину «У найбільшому центральному парку Львова запустили рейковий велосипед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути