Ексклюзиви
понеділок, 09 березня 2015 20:56

У Львові започаткували проект "Шевченкова промова"
18

Фото: Ярослав Тимчишин

Сотні львів'ян прийшли 9 березня на площу біля пам'ятника Тарасові Шевченкові відзначити 201–шу річницю з дня народження Кобзаря. Вшанувати пам'ять українського генія зібралися керівники області та міста, депутати обласної ради, духовенство та громадськість Львівщини.

Урочисті заходи розпочалися з читання львівськими письменниками творів Тараса Шевченка. Участь у проекті "Шевченкова промова" взяли: Марія Чумарна, Марія Людкевич, Оксана Лозова, Олесь Дяк, Віктор Палинський, Богдан Стельмах, Ярослав Камінецький та Ігор Гургула. Представники творчої інтелігенції зачитали також і свої вірші присвячені національному пророку. Мета заходу - вшанувати пам'ять Кобзаря та усіх борців за волю України.

Після покладання квітів до монументу військові капелани Гарнізонного храму Св. Ап. Петра і Павла відслужили молебень за майбутню долю України.

Відзначення річниці з дня народження Тараса Шевченка, продовжилось святковим концертом у виконанні народного артиста України Остапа Стахіва, заслужених артистів Тараса Курчика і Романа Ковальчука, переможця проекту "Голос. Діти", учня Львівської державної спеціалізованої школи-інтернату імені Соломії Крушельницької Романа Сасанчина, хору та капели бандуристів Львівської національної музичної академії імені М.Лисенка.

Впродовж всього дня середмістям Львова лунали вірші та музичні композиції на слова Кобзаря.

Загалом у Львівській області заплановано близько 500 заходів для вшанування пам'яті великого українського поета.

Зараз ви читаєте новину «У Львові започаткували проект "Шевченкова промова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути